Verkeer op school

Fietsexamen 6de leerjaar

Op donderdag 17 mei deed het 6de het fietsexamen!  Supergoed gedaan! Proficiat!

Bronzen medaille

Afgelopen schooljaar hebben we gewerkt rond verkeers– en mobiliteitseducatie. Daarvoor kreeg onze school enkele dagen geleden een medaille van ‘Verkeer op School’.

We deden mee met de acties: ‘Helm op, fluo top’, het Grote Voetgangersexamen van het 4de lj. en het Grote Fietsexamen van het 6de leerjaar.

Ook dit jaar doen we ons uiterste best om een medaille te verdienen. We zijn nu al volop bezig met de actie: ‘Helm op, fluo top’. Na de paasvakantie doen we terug mee met het voetgangers- en fietsexamen. Dit jaar zal het vijfde leerjaar ook meedoen met de Grote Verkeerstoets.

Actie 'Helm Op, Fluo Top'

Sinds 6 november zijn we opnieuw gestart met de verkeersactie: ‘Helm Op, Fluo Top’, dit in samenwerking met de Vlaamse Verkeersstichting.

We willen de kinderen stimuleren om zich zo veilig mogelijk in het verkeer te begeven. In deze donkere periode van het jaar, is de fluojas dan ook héél belangrijk.

De fietshelm dragen tijdens het fietsen zorgt ook voor extra bescherming.

De actie ‘Helm Op, Fluo Top’ loopt tussen herfstvakantie en krokusvakantie. Elke dag de fluojas dragen, wordt elke dag beloond met een sticker. Voor het dragen van de fietshelm is er een extra sticker voorzien.

Elke leerling krijgt een spaarkaart waar er 3 beloningen te verdienen zijn: kans op het ontwerpen van een unieke fietshelm, een gratis bezoek aan het Serpentarium en een gratis bezoek aan de Zoo of Planckendael!