6de leerjaar

Juf Annick heet je van harte welkom in het 6de leerjaar!

Leerwandeling ‘eerste Wereldoorlog in Kortemark’

Zoals gisteren al verteld, gingen we vandaag op weg... doorheen Kortemark! Langs het huis van de officier... Wie vindt 20 sleutelwoorden om iets te vertellen over onze leerwandeling? Succes!

WOI wandeling in Kortemark met Bert Devlieghere

Morgenmiddag maken we met onze klas een wandeling door ons dorp... De gemeente Kortemark was tijdens de eerste Wereldoorlog bijzonder geschikt als bevoorradingsbasis voor het Duitse leger en dit wegens de speciale ligging dicht bij het front en het belangrijk spoorwegknooppunt richting Diksmuide en Ieper. Op deze wandeling (ongeveer 3 km) gaan we onder leiding van gids Bert Devlieghere op zoek naar overgebleven en verdwenen getuigenissen in het centrum van de gemeente. Vergeet je wandelschoenen en fluojas niet! Veel,geschiedenisgroetjes, juf Annick

Partnerwerk godsdienst " Gandhi "

Klasgesprek rond vredevolle communicatie... We volgen het voorbeeld van Gandhi. Alle foto's vind je bij " rond de klas ".

Hoekenwerk : materiaal verkennen / extra bouwhoek ‘tandwielen’

Keuze leren maken en daarbij blijven, een opdracht nalezen, stappenplan raadplegen, leren samenwerken, creatief denken, ... Allemaal vaardigheden die we oefenen tijdens het hoekenwerk van Ned, Frans, wiskunde en Wo. Er werd een speciale bouwhoek voorzien om te werken rond tandwielen en techniek, passend in ons project rond de geschiedenis van de fiets.

Doe-activiteiten in de wiskundele? Tof toch!

Meet- en Weegoefeningen in de klas : eerst Schatten, wegingen en metingen uitvoeren, probleemoplossend denken, samenwerken... Leren van én met elkaar! Supergedaan allemaal en denk eraan... je schooltas mag maar één tiende van je eigen gewicht wegen. We dragen zorg voor onze rug! Een lichtere schooltas is ook veiliger fietsen in de verkeersweek!

Groepswerk fietscontrole

Supergewerkt iedereen bij de fietscontrole vandaag! Jullie kunnen veilig de weg op! Denk aan jullie fluojas!

Verkeer en techniek... Geschiedenis van de fiets

Tijdens onze verkeersweek staan talloze leuke activiteiten op het programma... In alle vakken proberen we wel iets rond de fiets te leren! Tof zeg! Verkenning van de wereld ten top... We bespreken de geschiedenis van de fiets, kijken hoe tandwielen in elkaar zitten, we leren een fietsketting terug opleggen, bespreken wat een fiets veilig maakt en hoe we als fietser de wegcode moeten volgen... En we nemen ook eens een kijkje wat is nieuw in de Handzamestraat ivm de fietsstroken... al opgemerkt in onze straat?

Veilig naar school...

In deze week van de mobiliteit besteden we extra aandacht aan fietsveiligheid. Maandag controleren we samen de fietsen van onze klasgenoten. Vrijdag is er de strapdag... Met het zesde gaat we ervoor! Opgelet; denk eraan dat je elke dag je fluojas draagt, dit is een schoolafspraak! Veilig op de baan? Fluojas aan!

Herhalingsles wiskunde

Les wiskunde ... saai? Nee, toch! We herhalen de leerstof in groep via een gezelschapsspel! We worden echte wiskanjers!

Wo prehistorie

Leren over de prehistorie... eerste leven op aarde... Graven in de geschiedenis! Tof! We stellen ook ons knutseltalent tentoon en tekenen of boetseren dino’s. Prachtig werk!