6de leerjaar

Juf Annick heet je van harte welkom in het 6de leerjaar!

STEMproject “ thema uitvindingen “ een gezelschapsspel ontwerpen

Vandaag konden we starten aan de ontwerpfase van ons gezelschapsspel ... eerst mochten we in ons groepje brainstormen! Geen enkel idee was té gek! Daarna selecteerden we de bruikbare ideeën om ons spel vorm te geven. We bespreken in ons groepje wat het doel van het spel, de opbouw en lay-out...zal worden! In januari organiseren we dan een heuse spelnamiddag, waar we ons spel zullen voorstellen aan de leerlingen van het 4de leerjaar en het samen zullen spelen! Tof zeg! Alle foto’s van het groepswerk van deze week vind je bij foto-album.

Besturen van een drone

Wat een kunst- en vliegwerk in de klas! Hoe werkt een drone en hoe kunnen we die besturen... Volgende keer deel 2 van de klasgenoten die hun vliegtalent kunnen uitproberen... succes! Veel techniekgroetjes, juf Annick

Project STEM techniek- week

Deze week toveren we ons lokaal om tot een heuse techniek-werkplaats. We leren 'proeven van proefjes' ivm luchtdruk, magnetisme, kracht, snelheid, energie, ... Ontdek en leer je mee?

afsluit project mediawijsheid

Morgen de laatste opdrachten voor de schaal van m... Hebben we onze sterren gehaald? We zijn alvast sowieso een mediawijze klas!! Proficiat aan alle zesdeklassers voor jullie enthousiasme en toffe medewerking in de lessen!

Project mediawijsheid - hoekenwerk mediaspel

Vandaag speelden we het mediaspel! Per groepje waren er opdrachten over allerhande media. We gooiden de dobbelsteen en mochten een vraag oplossen, we konden overleggen en ook debatteren over internetgebruik, sociale media, reclame, twitter,... wat een leuke en leerrijke activiteit!

Spannend...we nemen deel aan de voorrondes van de Vlaamse STEM Olympiade

Veel succes iedereen!!

Franse bingo om de getallen te oefenen

Even wat spanning in de Franse les! Wie heeft eerst een volle rij? En een volle kaart? BINGO!!

Project mediawijsheid leren programmeren met scratch

Hoekenwerk wiskunde

In de les meetkunde konden we experimenteren in de bouwhoek van wiskunde! Stappenplan volgen, bouwsels en technische tekeningen maken.

Er even tussenuit...

Geniet van een weekje vakantie! Graag tot in november! Sfeervolle herfstgroeten, juf Annick