6de leerjaar

Juf Annick heet je van harte welkom in het 6de leerjaar!

project techniek-uitvindingen 'We ontwerpen een gezelschapsspel"

Wat een tof groepswerk!! We leren denken als echte uitvinders en ontwerpen een gezelschapsspel. Van idee tot ontwerp... niet zo eenvoudig, maar we zetten door! Alle foto's vind je bij foto-album.

We leren mindmappen in de mediales!

We nemen onze studiewijzer van godsdienst en we maken een samenvatting via e-mindmapping.

Vlaamse Junior STEM olympiade in het 6de.

Veel succes vandaag! En onthou... Deelnemen is belangrijker dan winnen!

Experimenteren kan je leren... Samen probleemoplossend denken!

STEM project in onze klas...

De week na de herfstvakantie wordt de klas van het zesde leerjaar omgebouwd tot een heus experimenteerlokaal! In deze projectweek werken we allerhande proefjes uit ivm magnetisme, luchtdruk, energie, kracht, en zelfs het programmeren van een robotje! Tijdens die week nemen we ook deel aan de Vlaamse Junior STEM olympiade! Deze olympiade wil onze zesdeklassers hun technologisch talent laten ontdekken, de belangstelling voor technologie aanwakkeren, de waardering voor het vakgebied vergroten, de maatschappelijke beeldvorming rond technologie bijstellen, de maatschappelijke relevantie van technologie aantonen, en leerlingen uit het lager onderwijs stimuleren om een opleiding in de technologie te volgen. Ook in technologie kan je uitblinken! Tijdens de voorronde krijgen de leerlingen een reeks uitdagende meerkeuzevragen voorgeschoteld. De meerkeuzevragen komen uit verschillende domeinen die te linken zijn met technologie. Uiteraard vormt het vak wereldoriëntatie de basis van de technologie. In de vragen wordt er gepolst naar het technologisch inzicht van de jongeren, meer dan naar vakkennis. De domeinen die aan bod komen zijn biotechnologie, bouw, chemie, elektriciteit, elektronica, informatica, mechanica en tekenen. Voor elk wat wils dus. Deelnemen is belangrijker dan winnen, daarom ontvangt iedere deelnemer een prijs! We duimen alvast voor iedereen van onze klas!

Proeven van proefjes

Vandaag is onze klas een 'experimenteerlokaal'. Probleemoplossend denken is het hoofddoel! Alle foto's vind je bij fotoalbum.

Projectweek in onze klas

Deze week bouwen we onze klas om tot een experimenteerlokaal. Proefjes rond magnetisme, luchtdruk, zwaartekracht, energie...wetenschap ten top!

Een weekje er tussenuit... Geniet van de herfstvakantie!

6- spellen oefenen op een leuke manier

We maken een spellingsdroedel om onze woorden in te oefenen! Morgen controledictee... veel succes!

6a concerto

We maakten een sokpop. Naald, draad, sokken, wol, stukjes textiel en een heleboel creativiteit! Zo maakten we allemaal onze eigen sokpop. We oefenden zelfs om een heus toneeltje te spelen. Bij momenten was het echt hilarisch! Er schuilt heel wat komisch talent in onze klas... Meer foto's vind je bij 'albums'