5de leerjaar

Juf Saskia heet je van harte welkom in het 5de leerjaar!

Schoolreis naar de Gallische hoeve

Vandaag trokken we met de bus naar Destelbergen, naar de Gallische hoeve. We leerden er heel wat kennen over de Kelten. De mensen die ons begeleidden waren helemaal in het thema gekleed. We leerden er heel wat : hoe leefden ze, wat aten ze, welke kleren droegen ze, hoe maakten ze die en ook de wapens van toen leerden we er kennen. Er werd ons zelfs een demonstratie gegeven over gevechtstechnieken. In de namiddag speelden we historische spelletjes. Gelukkig zaten we in een bos en hadden we van de warmte niet zo veel last. Het was een interessante dag.

Fotozoektocht Brugge met een pennenvriend(in).

Sinds september hadden onze leerlingen een pennenvriend(in) van een Brugse school. We schreven elkaar brieven, van en naar Durbuy.. Vandaag, 21 mei, ontmoetten we elkaar in Brugge. We deden een fotozoektocht met leuke geschiedenis-weetjes, in groepjes van 6 (3 lln van onze klas en 3 lln van de Brugse school). 2 lln hanteerden de kaart, 2 lln hadden een fotoboek en 2 lln hadden een vragenlijst. Samenwerken was een must ! Over de middag beklommen we ook nog het belfort. Na 366 treden, hadden we een prachtig uitzicht over Brugge. De zon was van de partij, niemand was verloren gelopen en de treinen waren op tijd... Weeral een geslaagde dag !

Verkorte molenroute : fietstocht

Met alle scholen van Groot-Kortemark, fietsten we vandaag de verkorte molenroute. Prachtig weer, mooi landschap en gezelligheid troef !

Orgaandonatie

Op woensdag 15 mei trokken we met onze klas naar een geïnstalleerde vrachtwagen. Daar kwamen we alles te weten over orgaandonatie en hoe we op deze manier mensenlevens kunnen redden. Deze boeiende lessen werden afgewisseld met toffe animatie.

Sportdag

Dinsdag 14 mei hadden we een mega-toffe sportdag ! De foto's spreken voor zich.

Jongerenconcert en Historium te Brugge

Op donderdag 2 mei trokken we met de trein naar Brugge. In de voormiddag gingen we in de Sint-Salvatorskathedraal luisteren naar een jongerenconcert. Dat was heel interessant ! Wist je dat je zelfs een tuinslang als blaasinstrument kunt gebruiken ? In de namiddag bezochten we het Historium. We zagen Brugge in 1435. Op verschillende locaties werd er telkens een stukje film getoond, daarna kregen we elk een 'virtual reality' bril. Zo waren we zelf een persoon uit de middeleeuwen. Een toffe dag !

Durbuy- vrijdag 1/02

Het was vroeg dag, de valiezen moesten op tijd naar beneden, en ingeladen worden in de bestelwagen. Na een lekker ontbijt vertrokken we naar Durbuy voor een geschiedeniswandeling met gids. Daarna volgde nog een fotozoektocht in het stadje. Nog snel een souvenir kopen en dan terug voor het middagmaal. Na een treinrit van bijna 4 uur kwamen we net op tijd aan in Kortemark. De ouders stonden ons al op te wachten. Het was een fantastische week !!!

Durbuy - donderdag 31/01

Sneeuw vraagt om langlaufen en dat hebben we dan ook gedaan. Op de latten staan was voor velen de eerste keer maar toch ging het vlot. Eerst was het mistig daarna kwam de zon erdoor piepen en kleurde de hemel blauw. Dit was ideaal voor de uitstap naar Wéris, het megalitisch dorpje van België. Na een heerlijke barbecue genoten we van de kinderfuif.

Durbuy - woensdag 30/01

Sneeuw ! Pakken sneeuw ! Joehoe ! We begonnen de dag met het vieren van Kaat haar verjaardag. Daarna vertrokken we op bevertocht met gids Leo.Heel interessant ! 's Middags waren het frietjes. In de namiddag trokken we terug onze wandelschoenen aan, en stapten een hele tocht met kaart en kompas. Dat was moeilijk in de sneeuw, maar we hadden ook heel wat plezier. We eindigden de dag met gezelschapsspelletjes.

Durbuy - dinsdag 29/01

We startten met een fotozoektocht naar de Hare Krishna. Het was wel een uur stappen maar we genoten van het landschap. Bij de Hare Krishna kregen we een rondleiding van een vriendelijke meneer. Na het heerlijke middageten gingen we naar het klimbos. Dat was avontuurlijk klimmen. We eindigden de dag met een reflectorentocht. Het was terug een 'coole' dag!