5de leerjaar

Juf Saskia heet je van harte welkom in het 5de leerjaar!

Naar de boekenbeurs te Antwerpen

Op donderdag 8 november vertrokken we met de trein naar Antwerpen. In het grote mooie station, stapten we ondergronds en namen we de metro. Dat was spannend. Er was heel veel volk en de deuren van de metro sloten snel. De boekenbeurs was zo groot ! En allemaal boeken ! Allerlei soorten boeken ! We volgende de kinderroute en zagen Marc de Bell. Er waren ook 4 auteurs voor ons gereserveerd. Zij gaven ons een kleine auteurslezing. De eerste auteur was Reinhilde Van Driel, zij is actrice, toneelspeelster, maar schreef ook haar 1e boek. Haar boek stelde ze in toneelvorm aan ons voor. Stef Aerts was al langer bezig met het vak. Hij vertelde over zijn laatste boek, waarbij de jongste broer voor zijn oudere broer moest zorgen, met een licht mentale beperking. Leen Van Tichelen was illustrator en leerde ons in te leven in een boom, die we dan ook moesten tekenen. Tenslotte vertelde Aline Sax over haar boek van de 2e wereldoorlog. Tussendoor was er tijd om rond te lopen en te grasduinen in boeken. De tijd vloog zo snel, en algauw moesten we terug huiswaarts sporen. Gelukkig konden we in de trein in onze aangekochte boeken lezen...

Op boswandeling met een heks.

Maandag trokken we met de fiets naar het Wijnendaelebos te Torhout. Het was prachtig weer. We ontmoetten er een heks. Niet iemand die op een bezem door de lucht vliegt, maar iemand die alles kent van de natuur. Ze leerde ons welke plantjes geneeskrachtig zijn. Plantjes opeten ? Ja hoor, sla is ook een plant, en die eet je toch ook op ? Ah ja dat is waar... De leerlingen luisterden vol aandacht naar de kennis van een wijze vrouw. Het was een boeiende namiddag !

4 oktober is werelddierendag

Een foto of een knuffel op werelddierendag.

28x Europa

Op maandag 1 oktober reden we met de bus naar Brugge, meer bepaald, het Provinciehuis van West-Vlaanderen. We kregen er een interactieve les over Europa, gevolgd door een zoektocht doorheen de tentoonstelling. Tot slot kregen we elk een ster, waarop we een wens voor Europa mochten schrijven. Het was een leerrijke voormiddag !

Scholenveldloop

Op donderdag 27 september, was er veldloop voor alle scholen van Kortemark. Onze klas/ school heeft zich prima ingezet ! Proficiat ! Ook een dikke duim voor Leana die een gouden medaille in de wacht sleepte !

WO I in Kortemark

Dinsdag 24 september gingen we naar de pastorie voor een bezoek aan de tentoonstelling. We zagen er heel wat foto's van Kortemarknaren tijdens de oorlog. Dank je wel aan de 'soldaat-gids' voor de boeiende uitleg !

Kinderparlement

Het kinderparlement gaat terug van start. Daarom werd er in onze klas een verkiezing gehouden voor de kinderen die hierin willen zetelen. Uiteindelijk kregen Ivar en Kaat de meeste stemmen en vertegenwoordigen zij het 5e leerjaar. Proficiat !

WO I in Kortemark

Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van WO I, gingen we op stap in Kortemark, naar sporen van het verleden. Onze gids Bert gaf ons een leerrijke wandeling.

Lezen in de klas is best gezellig !

Elke dag lezen we 30 min in ons boek. Lezen saai ?! Neen hoor, wel super gezellig !

Kunstwerken op de speelplaats

De kinderen van het 5e leerjaar bouwden met bamboestokken en elastieken volgende kunstwerken. Dit werd gemaakt a.d.h.v. een bouwboekje met een stappenplan. Knap !!