5de leerjaar

Juf Saskia heet je van harte welkom in het 5de leerjaar!

Durbuy- vrijdag 1/02

Het was vroeg dag, de valiezen moesten op tijd naar beneden, en ingeladen worden in de bestelwagen. Na een lekker ontbijt vertrokken we naar Durbuy voor een geschiedeniswandeling met gids. Daarna volgde nog een fotozoektocht in het stadje. Nog snel een souvenir kopen en dan terug voor het middagmaal. Na een treinrit van bijna 4 uur kwamen we net op tijd aan in Kortemark. De ouders stonden ons al op te wachten. Het was een fantastische week !!!

Durbuy - donderdag 31/01

Sneeuw vraagt om langlaufen en dat hebben we dan ook gedaan. Op de latten staan was voor velen de eerste keer maar toch ging het vlot. Eerst was het mistig daarna kwam de zon erdoor piepen en kleurde de hemel blauw. Dit was ideaal voor de uitstap naar Wéris, het megalitisch dorpje van België. Na een heerlijke barbecue genoten we van de kinderfuif.

Durbuy - woensdag 30/01

Sneeuw ! Pakken sneeuw ! Joehoe ! We begonnen de dag met het vieren van Kaat haar verjaardag. Daarna vertrokken we op bevertocht met gids Leo.Heel interessant ! 's Middags waren het frietjes. In de namiddag trokken we terug onze wandelschoenen aan, en stapten een hele tocht met kaart en kompas. Dat was moeilijk in de sneeuw, maar we hadden ook heel wat plezier. We eindigden de dag met gezelschapsspelletjes.

Durbuy - dinsdag 29/01

We startten met een fotozoektocht naar de Hare Krishna. Het was wel een uur stappen maar we genoten van het landschap. Bij de Hare Krishna kregen we een rondleiding van een vriendelijke meneer. Na het heerlijke middageten gingen we naar het klimbos. Dat was avontuurlijk klimmen. We eindigden de dag met een reflectorentocht. Het was terug een 'coole' dag!

Durbuy maandag 28/01

Heel enthousiast vertrokken we vandaag naar Durbuy. We namen de trein tot in Melreux. Daarna bezochten we de grotten van Hotton met een gids. Het was er prachtig ! Na een heerlijke maaltijd, zochten we terug de rotsen op. Speleologie ! Brrr, dat waren nauwe gangen. Het was een fantastische start !

Kerstmuziek

In onze klas hebben we 4 muzikanten ! Een trompettiste, een gitarist, een pianiste en een saxofoniste. Kaat, Ivar, Emma en Marise, trakteerden ons op kerstliederen op hun instrument. Een prachtig concertje voor onze klas !

Wafelverkoop op de markt

Op donderdag 22 november verkochten we heerlijke wafels ten voordele van de openluchtklas in Durbuy,. We trotseerden de koude met handschoenen, mutsen, sjaals en stonden op de markt te Kortemark. Er werden heel wat emmertjes verkocht, ook heel wat mensen gaven ons vrijwillig een centje.

Naar de boekenbeurs te Antwerpen

Op donderdag 8 november vertrokken we met de trein naar Antwerpen. In het grote mooie station, stapten we ondergronds en namen we de metro. Dat was spannend. Er was heel veel volk en de deuren van de metro sloten snel. De boekenbeurs was zo groot ! En allemaal boeken ! Allerlei soorten boeken ! We volgende de kinderroute en zagen Marc de Bell. Er waren ook 4 auteurs voor ons gereserveerd. Zij gaven ons een kleine auteurslezing. De eerste auteur was Reinhilde Van Driel, zij is actrice, toneelspeelster, maar schreef ook haar 1e boek. Haar boek stelde ze in toneelvorm aan ons voor. Stef Aerts was al langer bezig met het vak. Hij vertelde over zijn laatste boek, waarbij de jongste broer voor zijn oudere broer moest zorgen, met een licht mentale beperking. Leen Van Tichelen was illustrator en leerde ons in te leven in een boom, die we dan ook moesten tekenen. Tenslotte vertelde Aline Sax over haar boek van de 2e wereldoorlog. Tussendoor was er tijd om rond te lopen en te grasduinen in boeken. De tijd vloog zo snel, en algauw moesten we terug huiswaarts sporen. Gelukkig konden we in de trein in onze aangekochte boeken lezen...

Op boswandeling met een heks.

Maandag trokken we met de fiets naar het Wijnendaelebos te Torhout. Het was prachtig weer. We ontmoetten er een heks. Niet iemand die op een bezem door de lucht vliegt, maar iemand die alles kent van de natuur. Ze leerde ons welke plantjes geneeskrachtig zijn. Plantjes opeten ? Ja hoor, sla is ook een plant, en die eet je toch ook op ? Ah ja dat is waar... De leerlingen luisterden vol aandacht naar de kennis van een wijze vrouw. Het was een boeiende namiddag !

4 oktober is werelddierendag

Een foto of een knuffel op werelddierendag.