4de leerjaar

Juf Cindy heet je van harte welkom in het 4de leerjaar!

Samen werken

We oefenen al een heel schooljaar aan samen werken. In alle mogelijke lessen is dit heel belangrijk. We moeten met iedereen kunnen en willen samen werken. Samen je beste doen, samen problemen oplossen en tenslotte samen genieten van het resultaat. Op de foto's zie je ons samen werken voor meetkunde en W.O.

In de gymles

Gipsvormen

Eerst een gezichtje in klei maken. Opgelet: dit moet nog gevuld worden met gips. Na het maken van het gips het in hun vormpje gieten. Oei, oei, is het wel stevig genoeg? Zijn er geen gaatjes? Ja hoor, de meeste werkjes lukten heel goed. Wat een avontuur!

Sportdag

Bounce ball, sumo fight, gekke fietsen, challenge, ... allemaal leuke sportieve activiteiten! We zetten ons optimaal en positief in en zo werd het een heel geslaagde sportdag!

Een dagje Brugge

Op een regenachtige donderdag trokken we samen het het vijfde en zesde leerjaar naar Brugge. We namen de trein vanuit Kortemark. Wat een avontuur! In de voormiddag mochten we een concert meepikken in de Sint-Salvatorkathedraal. Amai, wat een kanjers van muzikanten waren dat! We waren heel erg onder de indruk. Na het concert trokken we naar het Minnewater waar we ons lunchpakket aten. Het begon toen al wat meer te regenen. Maar geen nood, de wandeling ging toch door. We zagen het Begijnhof, het Belfort, de Burg, de Godshuizen, de Stoofstraat, .... Zo ontdekten we Brugge in de Middeleeuwen. Om 16:00 vertrokken we terug naar huis met de trein. Een heel geslaagde dag!

Het Grote Voetgangersexamen

Op 25 april deden we met het vierde leerjaar mee aan het Grote Voetgangersexamen. Vele weken oefenden we alle vaardigheden die we moesten kennen om een gouden voetgangersdiploma te behalen. Dank je wel aan de helpers: Mieke, Joke, Sofie, Valerie, juf Marian, juf Vicky en Conny! Dankzij hun hulp kon het examen doorgaan. Zij noteerden hoe we alleen het zebrapad overstaken, links naast de rijbaan stappen bij het ontbreken van een voetpad, oversteken op een T-kruispunt, ... En ja hoor... we verdienden allemaal ons gouden voetgangersexamen.

Smulnamiddag !!

Voor elke vakantie tellen we het aantal leesmeters. Deze periode waren het er 133. We gingen aan de slag met de atlas. Een kaart van de wereld. 13,3 cm. Dit gebruikten we als straal. In welke landen passeren we? Joepie!! China en Ecuador. Na wat opzoekwerk en overleg raakten we het er over eens. We eten noedels, rijst, gewokte groenten en exotisch fruit. Iedereen proefde minstens 1 iets wat nog niet gekend was. Super geslaagd feestje! Lezen is toch echt leuk!!

samen spelen in de klas

Wanneer we een gaatje vinden in onze agenda maken we graag tijd om samen te spelen. Het was opnieuw reuzegezellig!

Zwerfvuilactie

Op dinsdag 26 maart gingen we op stap in de Handzamestraat. Onderweg zochten en vonden we een heleboel afval. Blikjes, peuken, kousen, handschoenen, wattenstaafjes,... je kan het zo gek niet bedenken! Na een stevige wandeling hadden we een overvolle en zware zak restafval. Ook raapten we een halve zak PMD. Blij dat we konden helpen onze gemeente proper te maken!

Kangoeroewedstrijd

Op donderdag 21 maart deed het vierde leerjaar, naar jaarlijkse gewoonte, mee met de kangoeroewedstrijd. 50 minuten lang concentreerden we ons als nooit tevoren... Samen met u zijn we heel erg benieuw naar de resultaten. Deze verwachten we binnen een paar weken.