4de leerjaar

Juf Cindy heet je van harte welkom in het 4de leerjaar!

Week van de afvalophaler

Vandaag kwam MIROM naar ons op school. Dit deden ze speciaal omdat het de week van de afvalophaler is. We werden in 3 groepen verdeeld. Vuilniszakkenparcours, papier correct klaar zetten voor ophaling en allerlei afval sorteren om naar het containerpark te gaan. Dit waren de 3 activiteiten die we mochten doen. Achteraf kwam er een heuse vuilniskar, met chauffeur en belader de zoen- en vroemzone ingereden. De 8 zakken restafval van onze school mochten we zelf op de vrachtwagen gooien. Gooien is een groot woord, het was eerder sleuren... De mensen die dit elke dag doen: bravo, van ons krijgen jullie allemaal een pluim!!

leescircuit

4 keer in een week lezen we in een leescircuit. De klas wordt in 4 groepen verdeeld, elke groep krijgt een eigen opdracht. De opdrachten zijn: duo lezen, kilometerlezen, lezen in een boek naar keuze en lezen bij de juf. Op de foto's zie je enkele sfeerbeelden.

Thema speelgoed

Welkom knuffels in het vierde leerjaar! We leren over speelgoed: speelgoed van bij ons, speelgoed van vroeger, ... Kijk je even mee in onze klas?

Naar de bib

Op maandag 5 november trokken we naar de plaatselijke bibliotheek. Een boek kiezen en terug naar school. En nu: lezen, lezen, lezen = Kilometerlezen!

Lichaamspercussie

Op de prachtige tonen van Lost Frequencies leerden we een begeleiding van juf Fien. Onze handen en benen, dat waren de enige instrumenten die we mochten bespelen. Stapje voor stapje leerden we het volledige lied ondersteunen met lichaamspercussie.

Action Painting

Zoals vele klassen doen we mee aan de wedstrijd van de gemeente Kortemark om 'kunstklas van Kortemark' te worden. We moesten een schilderij maken in de stijl van Jackson Pollock. Action Painting dus... Actie hebben we gekregen, gegeven en hopelijk nu nog de hoofdprijs ;)

Groepswerk bezienswaardigheden in West-Vlaanderen

We leerden al heel veel over Kortemark en West-Vlaanderen. Onder andere met een groepswerk zochten we interessante plaatsen om te bezoeken.

thema België: streekproducten

Streekproducten. Vandaag leerden we die kennen, we maakten een groepswerk, opzoeken op de computer. Maar vooral.... proeven!! Kreketaart, molenkoekjes, Diksmuidse pannenkoeken. Heerlijk. Dit was een heel interessante, maar vooral lekkere les.

Werelddierendag

Op donderdag 4 oktober vierden we werelddierendag! We deden een hoekenwerk: origami, tangram, tekenen en kleuren. Onze knuffels en foto's gaven ons deze dag veel energie!

Hoekenwerk godsdienst

Ons eerste thema godsdienst is ten einde, we mochten dit afsluiten met een hoekenwerk. Schoonheidssalon, muziekinstrumenten maken, mandala tekenen, totempalen knutselen, een eigen gebedje schrijven, ... hoe leuk! Dit zie je ook aan de foto's. Meer foto's vind je bij albums.