4de leerjaar

Juf Evelyne en meester Henk heten je van harte welkom in het 4de leerjaar!

De sportklassen zijn gestart!

Elke dag gaan we naar de Rhille in Woumen waar we kunnen genieten van sport en spel. Tussendoor werken we ook nog wat in de klas aan wiskunde, Nederlands, w.o. en godsdienst. Onze belevenissen kan je ook volgen bij 'fotoalbum'

Denken op een andere manier...

Als afsluit van het trimester spelen we enkele taal- en denkspellen in de klas. Wat vinden de kinderen dit fijn! Meer foto's bij fotoalbum...

Pens met appelmoes . . . mmm lekker!

Vorige week maakten we zwarte en witte pens met verse appelmoes klaar in de klas. De koks van klas 4A deden het prima! Vele kinderen proefden dit voor het eerst ... maar vonden het superlekker!

Dans - 't Smidje

Bewegingsopvoeding - Dans We leerden de volksdans 't Smidje. De kinderen waren heel enthousiast en in een mum van tijd hadden ze alles onder de knie! En Zyta... die zag ook dat het goed was! Meer foto's bij foto-abum

Kilometerlezen - beloning

De eerste kilometer werd gelezen, dus was er een beloning. De kinderen krijgen 5 minuten extra speeltijd. Ze mochten om het even wat spelen, maar wat heel mooi was om te zien... ze kozen om een spel te spelen met de hele klas samen! Wat een voorbeeld van samenwerking, samen 1 klas maken! De juf is heel fier!!!

Spiegeltje, spiegeltje...

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... Neen, we hebben niet gezocht naar de mooiste van het land, maar we probeerden er wel voor te zorgen dat zowel beeld als spiegelbeeld exact hetzelfde deden. Dat was toch wel wat moeilijker dan verwacht. Sommige bewegingen lukten heel goed, andere lukten totaal niet. Meer foto's bij 'fotoalbums'.

Park- en bosspelen

Deze voormiddag mochten we deelnemen aan de park-en bosspelen in de Palingbeek. Een organisatie van SVS. Enkele foto's vind je onder 'fotoalbum'.

Een namiddag naar De Palingbeek

Naar aan leiding van De Week van het Bos trokken we met het 4de leerjaar naar De Palingbeek. We trokken samen met onze gids, Rik, het bos in en leerden er heel wat over bomen, bladeren, vruchten, paddenstoelen, mossen en varens, ... Het weer was super en we beleefden er een leerrijke namiddag!

EHBO in de klas

Zoals elk jaar leerden we heel wat over EHBO, verbanden aanleggen, hulp bieden, ... en kwam Sylvie weer op bezoek met deskundige uitleg om alles in de praktijk toe te passen. Ze deed dat weer super waarvoor dank! De kinderen hebben weer heel wat bijgeleerd ...

Groepswerk metend rekenen

Hoeveel centiliter kan er in een liter? In het 3de leerjaar werd dit al goed geoefend en vandaag werkten we daar nog wat verder mee in het 4de. Hoeveel kon er in de ene fles? Kan er evenveel in de andere fles? Verschillende soorten flessen werden geordend van groot naar klein, maar klopt dit wel? Sommige flessen zien er groter uit... soms lieten de kinderen zich wel eens vangen, maar al doende leert men! Meer foto's bij fotoalbum!