4de leerjaar

Juf Cindy heet je van harte welkom in het 4de leerjaar!

Jeugdboekenmaand

Op maandag 15 maart trokken we naar de bib van Kortemark. De maand maart staat in het teken van jeugdboekenmaand. Thema dit jaar is vriendschap. Via leuke activiteiten leerden we de werking en vele nieuwe boeken kennen. Het was hartstikke leuk om in groepjes samen opdrachten uit te voeren.

Godsdienst: mandala kleuren

We maken het rustig door in stilte een mandala te kleuren. Zo proberen we alle prikkels van buitenaf buiten te houden en ons hoofd vrij te maken.

Thema 'computer en zo' leer robottaal

Bij dit thema bekijken we de techniek achter de werking van een computer. Binaire taal, programmeren, ... Hier moesten de leerlingen in groepjes om beurten robot, programmeur of bouwer zijn. We gebruikten plastic bekertjes die moesten gebouwd worden tot een bouwwerkje. De bouwer bouwde, de programmeur schreef en de robot voerde uit. We hebben veel moeten 'debuggen'. Programmeren is echt niet gemakkelijk!

Thema 'ik wil alles'

We hielden een feestje. Geen gewoon feestje, een feestje met seizoensfruit, seizoensgroenten en heel weinig afval. Dus leven volgens de seizoenen en afval vermijden. Samen naar de winkel, betalen en dan samen schillen, snijden en natuurlijk smullen... Ons enige afval konden we composteren. Geslaagd voor de opdracht!

Hoekenwerk

Een knikkerbaan bouwen en er natuurlijk mee spelen! Spiraalverbanden aanleggen, dit zorgde voor een uitbraak van mummies... Een heus verslag typen hoorde ook bij de opdrachten. Verder konden ze een Tibetaanse gebedsvlag schilderen of een mondharmonica maken. Een uurtje volop genieten.

Muzische opvoeding les 8 Boris Oor

Boris Oor verzamelt geluiden. Een heerlijke snothoest neemt hij maar al te graag op met zijn dictafoon. Wij werkten verder rond zintuigen. We maakten een voelbaar schilderij. Wanneer de lijm/verf droog is, voelen we... Benieuwd? Wij ook!

EHBO

Bij onze lessen EHBO leerden we een spiraalverband aanleggen bij een klasgenootje. Dit dient om een bloeding te stelpen. Ook leerden we wat we kunnen doen wanneer iemand bewusteloos is.

W.O. onze spieren laten werken

In ons nieuwe W.O. thema leren we over onze botten, gewrichten, spieren en EHBO. Op de volgende foto's zie je onze spieren aan het werk!

Speelnamiddag 2de en 4de leerjaar

Op donderdagnamiddag 22 november nodigden we het tweede leerjaar uit om samen met ons een speelnamiddag te houden. Dit doen we zeker nog eens! Iedereen vond het heel erg leuk.

Week van de afvalophaler

Vandaag kwam MIROM naar ons op school. Dit deden ze speciaal omdat het de week van de afvalophaler is. We werden in 3 groepen verdeeld. Vuilniszakkenparcours, papier correct klaar zetten voor ophaling en allerlei afval sorteren om naar het containerpark te gaan. Dit waren de 3 activiteiten die we mochten doen. Achteraf kwam er een heuse vuilniskar, met chauffeur en belader de zoen- en vroemzone ingereden. De 8 zakken restafval van onze school mochten we zelf op de vrachtwagen gooien. Gooien is een groot woord, het was eerder sleuren... De mensen die dit elke dag doen: bravo, van ons krijgen jullie allemaal een pluim!!