4de leerjaar

Juf Evelyne en meester Henk heten je van harte welkom in het 4de leerjaar!

Zwerfvuilactie 2018

Zoals elk jaar hielp ook het 4de leerjaar weer mee om de buurt van onze school properder te maken tijdens de Zwerfvuilactie. Het zonnetje was gelukkig van de partij en onze 'groene ridders' vonden heel wat afval dat ze zorgvuldig sorteerden in de juiste zakken.

Jong leven

Alhoewel het bitterkoud was, trokken we donderdag naar de kinderboerderij in Torhout om er 'jong leven' te bewonderen. Er liepen al heel wat jonge dieren rond en de kinderen mochten ze strelen en vasthouden, terwijl meester Kurt heel wat boeiende uitleg gaf. Er werd heel wat bijgeleerd en de kinderen genoten ervan!

Week van het geld

N.a.v. Week van het geld, ontvingen we in de klas het 'Budg€tspel'. De leerlingen kregen een budget om een uitstap naar keuze te plannen. Ze moesten rekening houden met de activiteit, vervoersmiddel, tussendoortje en souvenir. De overschot van het geld was voor het spaarpotje. Na de bespreking van ronde 1, mochten ze een nieuwe uitstap plannen, maar het budget werd wel kleiner... Wie kon er nog een activiteit plannen? Wie had er nog wat spaargeld over? Meer foto's in het album!

Kangoeroewedstrijd

15 maart 2018 - Dag van de Kangoeroewedstrijd! Met vele duizenden leerlingen nemen we deel aan deze 10de editie! Voor het vierde leerjaar werken we met editie Springmuis. Een tocht doorheen verschillende soorten denk- en rekenraadsels... Maar één gedachte staat voorop: we willen ons amuseren! Als beloning voor hun inzet, kregen de leerlingen reeds een slijper van de organisatie. Meer foto's in het album!

Pyjamadag

9 maart - Pyjamadag Even stilstaan bij de vele, zieke kinderen die toch de lessen kunnen volgen via Bednet.

Dikke truiendag

Vandaag mochten de leerlingen met een gekke muts naar de school komen. Maar wat ze nog veel leuker vonden... met pantoffels in de klas en een groene outfit!

De sportklassen zijn gestart!

Elke dag gaan we naar de Rhille in Woumen waar we kunnen genieten van sport en spel. Tussendoor werken we ook nog wat in de klas aan wiskunde, Nederlands, w.o. en godsdienst. Onze belevenissen kan je ook volgen bij 'fotoalbum'

Denken op een andere manier...

Als afsluit van het trimester spelen we enkele taal- en denkspellen in de klas. Wat vinden de kinderen dit fijn! Meer foto's bij fotoalbum...

Pens met appelmoes . . . mmm lekker!

Vorige week maakten we zwarte en witte pens met verse appelmoes klaar in de klas. De koks van klas 4A deden het prima! Vele kinderen proefden dit voor het eerst ... maar vonden het superlekker!

Dans - 't Smidje

Bewegingsopvoeding - Dans We leerden de volksdans 't Smidje. De kinderen waren heel enthousiast en in een mum van tijd hadden ze alles onder de knie! En Zyta... die zag ook dat het goed was! Meer foto's bij foto-abum