4de leerjaar

Juf Evelyne en meester Henk heten je van harte welkom in het 4de leerjaar!

Dans - 't Smidje

Bewegingsopvoeding - Dans We leerden de volksdans 't Smidje. De kinderen waren heel enthousiast en in een mum van tijd hadden ze alles onder de knie! En Zyta... die zag ook dat het goed was! Meer foto's bij foto-abum

Kilometerlezen - beloning

De eerste kilometer werd gelezen, dus was er een beloning. De kinderen krijgen 5 minuten extra speeltijd. Ze mochten om het even wat spelen, maar wat heel mooi was om te zien... ze kozen om een spel te spelen met de hele klas samen! Wat een voorbeeld van samenwerking, samen 1 klas maken! De juf is heel fier!!!

Spiegeltje, spiegeltje...

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... Neen, we hebben niet gezocht naar de mooiste van het land, maar we probeerden er wel voor te zorgen dat zowel beeld als spiegelbeeld exact hetzelfde deden. Dat was toch wel wat moeilijker dan verwacht. Sommige bewegingen lukten heel goed, andere lukten totaal niet. Meer foto's bij 'fotoalbums'.

Park- en bosspelen

Deze voormiddag mochten we deelnemen aan de park-en bosspelen in de Palingbeek. Een organisatie van SVS. Enkele foto's vind je onder 'fotoalbum'.

Een namiddag naar De Palingbeek

Naar aan leiding van De Week van het Bos trokken we met het 4de leerjaar naar De Palingbeek. We trokken samen met onze gids, Rik, het bos in en leerden er heel wat over bomen, bladeren, vruchten, paddenstoelen, mossen en varens, ... Het weer was super en we beleefden er een leerrijke namiddag!

EHBO in de klas

Zoals elk jaar leerden we heel wat over EHBO, verbanden aanleggen, hulp bieden, ... en kwam Sylvie weer op bezoek met deskundige uitleg om alles in de praktijk toe te passen. Ze deed dat weer super waarvoor dank! De kinderen hebben weer heel wat bijgeleerd ...

Groepswerk metend rekenen

Hoeveel centiliter kan er in een liter? In het 3de leerjaar werd dit al goed geoefend en vandaag werkten we daar nog wat verder mee in het 4de. Hoeveel kon er in de ene fles? Kan er evenveel in de andere fles? Verschillende soorten flessen werden geordend van groot naar klein, maar klopt dit wel? Sommige flessen zien er groter uit... soms lieten de kinderen zich wel eens vangen, maar al doende leert men! Meer foto's bij fotoalbum!

Groepswerk kranten

Welke katernen vind je in de krant? Wie leest de krant? Welke kranten zijn er? Vandaag gingen we samen op zoek in de krant. Eerst werden alle verschillende delen gezocht en daarna gingen we op zoek naar verschillende krantenkoppen. Klopt de krantenkop met het artikel? Meer foto's bij 'fotoalbum'

Driekleurenaanpak - Gedifferentieerd werken

Vrijdag is de dag waar we heel veel zelfstandig werken. Soms krijgen we nog een beetje extra uitleg bij juf Evelyne en juf Amélie zorgt ervoor als we met een dringende vraag zitten, dat we dan ook een antwoord kunnen krijgen. We leren zelfstandig onze oefeningen te maken, de oefeningen zelf te controleren en uit foutjes kunnen we enkel maar leren! Dus bij een foutje proberen we dit nog eens op te lossen, misschien met hulp, maar we blijven volhouden tot we het snappen! Kijk je eens naar de foto's bij het fotoalbum?

Strapdag - 22 september 2017

Met een stralende zon fietsten en stepten de kinderen van het 4de leerjaar door het fietsparcours!