4de leerjaar

Juf Cindy heet je van harte welkom in het 4de leerjaar!

Hoekenwerk

Een knikkerbaan bouwen en er natuurlijk mee spelen! Spiraalverbanden aanleggen, dit zorgde voor een uitbraak van mummies... Een heus verslag typen hoorde ook bij de opdrachten. Verder konden ze een Tibetaanse gebedsvlag schilderen of een mondharmonica maken. Een uurtje volop genieten.

Muzische opvoeding les 8 Boris Oor

Boris Oor verzamelt geluiden. Een heerlijke snothoest neemt hij maar al te graag op met zijn dictafoon. Wij werkten verder rond zintuigen. We maakten een voelbaar schilderij. Wanneer de lijm/verf droog is, voelen we... Benieuwd? Wij ook!

EHBO

Bij onze lessen EHBO leerden we een spiraalverband aanleggen bij een klasgenootje. Dit dient om een bloeding te stelpen. Ook leerden we wat we kunnen doen wanneer iemand bewusteloos is.

W.O. onze spieren laten werken

In ons nieuwe W.O. thema leren we over onze botten, gewrichten, spieren en EHBO. Op de volgende foto's zie je onze spieren aan het werk!

Speelnamiddag 2de en 4de leerjaar

Op donderdagnamiddag 22 november nodigden we het tweede leerjaar uit om samen met ons een speelnamiddag te houden. Dit doen we zeker nog eens! Iedereen vond het heel erg leuk.

Week van de afvalophaler

Vandaag kwam MIROM naar ons op school. Dit deden ze speciaal omdat het de week van de afvalophaler is. We werden in 3 groepen verdeeld. Vuilniszakkenparcours, papier correct klaar zetten voor ophaling en allerlei afval sorteren om naar het containerpark te gaan. Dit waren de 3 activiteiten die we mochten doen. Achteraf kwam er een heuse vuilniskar, met chauffeur en belader de zoen- en vroemzone ingereden. De 8 zakken restafval van onze school mochten we zelf op de vrachtwagen gooien. Gooien is een groot woord, het was eerder sleuren... De mensen die dit elke dag doen: bravo, van ons krijgen jullie allemaal een pluim!!

leescircuit

4 keer in een week lezen we in een leescircuit. De klas wordt in 4 groepen verdeeld, elke groep krijgt een eigen opdracht. De opdrachten zijn: duo lezen, kilometerlezen, lezen in een boek naar keuze en lezen bij de juf. Op de foto's zie je enkele sfeerbeelden.

Thema speelgoed

Welkom knuffels in het vierde leerjaar! We leren over speelgoed: speelgoed van bij ons, speelgoed van vroeger, ... Kijk je even mee in onze klas?

Naar de bib

Op maandag 5 november trokken we naar de plaatselijke bibliotheek. Een boek kiezen en terug naar school. En nu: lezen, lezen, lezen = Kilometerlezen!

Lichaamspercussie

Op de prachtige tonen van Lost Frequencies leerden we een begeleiding van juf Fien. Onze handen en benen, dat waren de enige instrumenten die we mochten bespelen. Stapje voor stapje leerden we het volledige lied ondersteunen met lichaamspercussie.