4de leerjaar

Juf Evelyne en meester Henk heten je van harte welkom in het 4de leerjaar!

Kampioenen in de klas!

Proficiat aan Kaat, Esthé en Zyta met de medaille en de beker! Zij werden kampioen in het volleybal!

Waterkronkels

We gingen vandaag op stap naar de putten van Kortemark en onder leiding van Bert leerden we heel wat bij over het leven in en rond de poel! De kinderen gingen zelf aan de slag met hun schepnet en kijkdozen en vonden er kikkervisjes, rugzwemmers, schaatsrijders, larven van de waterjuffer, ... Kortom : een leerrijke namiddag!!!

Kangoeroewedstrijd - Uitreiking van de prijzen

Vandaag kregen we de prijzen van de Kangoeroewedstrijd. Alle leerlingen verdienen eerst en vooral een grote pluim voor hun inzet! Bravo!!! Silke won een smartgame en behoort tot de top 100 van de West-Vlaamse deelnemers van het 4de leerjaar! Een hele dikke proficiat! Er werden ook nog enkele andere prijzen uitgedeeld en iedereen kreeg een certificaat van deelname. Simon uit het 3de mocht inspringen voor een afwezige leerling.

Bibspel

Maart is de jeugdboekenmaand. Dit jaar stond alles in teken van techniek en wetenschap. Onze klas mocht dit alles ontdekken via het bibspel in de bibliotheek. Iedereen was heel enthousiast! Meer foto's bij de fotoalbums!

Zwerfvuilactie 2018

Zoals elk jaar hielp ook het 4de leerjaar weer mee om de buurt van onze school properder te maken tijdens de Zwerfvuilactie. Het zonnetje was gelukkig van de partij en onze 'groene ridders' vonden heel wat afval dat ze zorgvuldig sorteerden in de juiste zakken.

Jong leven

Alhoewel het bitterkoud was, trokken we donderdag naar de kinderboerderij in Torhout om er 'jong leven' te bewonderen. Er liepen al heel wat jonge dieren rond en de kinderen mochten ze strelen en vasthouden, terwijl meester Kurt heel wat boeiende uitleg gaf. Er werd heel wat bijgeleerd en de kinderen genoten ervan!

Week van het geld

N.a.v. Week van het geld, ontvingen we in de klas het 'Budg€tspel'. De leerlingen kregen een budget om een uitstap naar keuze te plannen. Ze moesten rekening houden met de activiteit, vervoersmiddel, tussendoortje en souvenir. De overschot van het geld was voor het spaarpotje. Na de bespreking van ronde 1, mochten ze een nieuwe uitstap plannen, maar het budget werd wel kleiner... Wie kon er nog een activiteit plannen? Wie had er nog wat spaargeld over? Meer foto's in het album!

Kangoeroewedstrijd

15 maart 2018 - Dag van de Kangoeroewedstrijd! Met vele duizenden leerlingen nemen we deel aan deze 10de editie! Voor het vierde leerjaar werken we met editie Springmuis. Een tocht doorheen verschillende soorten denk- en rekenraadsels... Maar één gedachte staat voorop: we willen ons amuseren! Als beloning voor hun inzet, kregen de leerlingen reeds een slijper van de organisatie. Meer foto's in het album!

Pyjamadag

9 maart - Pyjamadag Even stilstaan bij de vele, zieke kinderen die toch de lessen kunnen volgen via Bednet.

Dikke truiendag

Vandaag mochten de leerlingen met een gekke muts naar de school komen. Maar wat ze nog veel leuker vonden... met pantoffels in de klas en een groene outfit!