3K Flon Flon

Juf Griet heet je van harte welkom in het 3de kleuter!

Blijvelde

Meer foto's vind je in het album 'over de klassen heen'.

Thema 'mijn lichaam'

De week had weer heel wat te bieden. We maakten onze eigen zeep en leerden dat slapen belangrijk is om gezond te blijven. Elke dag losten we een vraag op uit de wist-je-datjes-doos. In het begin van de week hadden de kinderen samen met Plumo zelf vragen mogen bedenken. Waarom hebben we een navel? Waar gaat ons eten naartoe? Hoeveel tanden hebben we? We dansten er ook op los op een lied over ons lichaam en ontdekten dat iedereen uniek is.

Thema Kerst

Geniet je mee van onze avonturen in Blijvelde en van ons kerstfeestje? Meer foto's vind je in 'albums over de klassen heen'. Prettige vakantie en geniet van de feestdagen!

Thema Kerst (week 1)

Wat is er leuker dan samen uitkijken naar Kerstmis? De kerstboom versieren, een nieuwjaarsbrief knutselen, samen liederen zingen.... Naast dit alles deden we nog een heleboel andere dingen: kerstballen tellen en hoeveelheden vergelijken, leren hoe kaarsen gemaakt worden, kennismaken met de letter 'K'.

Laatste dagen thema Sint

Elke dag kregen we een e-mail van de Sint. Hij vroeg om een grote letter 'H' te voorzien op de speelplaats zodat hij goed zag waar de helikopter moest landen. We sloegen de handen in elkaar en gingen aan de slag. Tijdens het ontwerpen, hadden we een aantal problemen waar we heel wat uit leerden. Hoe zag die letter er precies uit? Hoe kunnen we weten dat de ene kant even groot is als de andere kant? Al snel begonnen de kinderen te meten met hun voeten. Helaas viel de helikopter van de Sint in panne en kon hij geen gebruik maken van onze landigsplaats. Tot volgend jaar Sint en Piet! Meer foto's vind je in het mapje 'albums over de klassen heen'.

Thema Sint (week 2)

De week begon een beetje spannend! In het midden van de kring lag een zak vol speelgoed. Niemand wist hoe die daar kwam! Gelukkig had de klaspop alles gehoord. Zwarte Piet was in de klas geweest en had speelgoed uit de kasten gehaald waar we nog nooit mee speelden. Het avontuur kon onmiddellijk beginnen. We maakten een brandweerwagen met een stappenplan, leerden de cijfers schrijven, maakten moeilijke puzzels... Ook knutselden we er deze week op los. De kinderen moesten hun keukenrol meten met behulp van een touwtje om te ontdekken hoe breed de kleren van Sint en Piet precies moesten zijn. Op donderdag kwamen de leerlingen van het zesde leerjaar een verhaal voorlezen en op vrijdag konden we onze ogen niet geloven toen we binnenkwamen! Zwarte Piet had al onze schoentjes verstopt in de klas. De zoektocht kon beginnen. Meer foto's vind je in het fotoalbum over de klassen heen.

Thema Sint (week 1)

Wat hebben we een fijne week achter de rug. In het poppenhuis mochten de kleuters spelen met verkleedkledij van Sint en Piet. Hun fantasie was geweldig: 'Stuurpiet, waar moeten we naartoe? Inpakpiet, kan je mij even helpen?' We kregen ook een bericht van Inpakpiet. Hij had een emmer water laten vallen en nu was al zijn inpakpapier stuk. Gelukkig hielpen de kinderen hem door papier te versieren met schrijfpatronen. Elke dag hebben we geoefend op het strikken van de veters. Wat was Plumo (de klaspop) trots toen hij dat zag. Meer foto's vind je in het album 'over de klassen heen.'

Blijvelde

Op maandag 20 november gingen we met z'n allen op bezoek bij Blijvelde. We werden er verdeeld in drie groepen. Elke groep mocht een ander spelletje spelen. De eerste groep voerde allerlei kleine opdrachten uit samen met de gepensioneerde mensen: met een bal gooien, armen strekken en weer buigen ... De tweede groep speelde een mikspelletje. Groep 3 mocht even spelen met de parachute. Daarna moesten ze zoveel mogelijk punten verzamelen door zakjes in dozen te werpen. Het was een fijne namiddag voor jong en oud!

Thema grootouders

Het aftellen naar het grootoudersfeest kan beginnen. Deze week werkten de kinderen heel hard aan hun knutselwerkje voor de grootouders. Ze leerden macramébandjes maken met een stappenplan, versierden een schoendoos... Naast ons knutselwerkje deden we nog een heleboel andere dingen in de klas: woorden sorteren per beginletter, het versje oefenen, ons verkleden als oma of opa... Meer foto's vind je in het fotoalbum 'over de klassen heen.'

Welkom in de derde kleuterklas

Welkom allemaal in de derde kleuterklas. Hieronder zie je de vriendjes van juf Grietje en Flonflon. Het zal een jaar worden met veel plezier. Waarin we veel zullen leren, werken maar natuurlijk ook nog spelen. Op 1 september hebben we klas rustig leren kennen. Ook een wandeling in de school was voor sommigen een ontdekking. Gedurende het hele schooljaar kunnen jullie hier alles terug vinden wat wij allemaal doen. Tot snel...