3K Flon Flon

Juf Griet heet je van harte welkom in het 3de kleuter!

Fijne vakantie

Bedankt aan alle vriendjes van de derde kleuterklas om er samen een geweldig schooljaar van te maken! Wat ben ik trots op jullie! Geniet van de vakantie.

Laatste schoolweken, thema circus

De laatste schoolweken werkten we rond het thema circus. Kijken jullie mee naar onze laatste avonturen in de derde kleuterklas? Er staan heel wat foto's in het album 'over de klassen heen'.

Schoolreis De Sierk

We hebben een prachtige dag beleefd op schoolreis in De Sierk. Normaal typ ik hier een verslagje neer over wat er allemaal gebeurde, maar jullie kapoen kan er waarschijnlijk alles in geuren en kleuren over vertellen? Lieve vriendjes, vertellen jullie mama/papa wat er allemaal op de foto's te zien is? Er staan heel wat foto's in het album over de klassen heen. Veel kijkplezier!

Blijvelde

Het hele jaar door gingen we met z'n allen één keer per maand naar Blijvelde. Vandaag was het ons laatste bezoekje. Dankjewel om zoveel leuke spelletjes met ons te spelen!

Papa-dag

Wat beleefden de kinderen (en hopelijk ook de papa's) een geweldige voormiddag.

Thema letters week 2 & 3

Natuurlijk draaide alles de voorbije weken rond letters. We gingen op letterzoektocht, kraakten een geheime code en versloegen het lettermonster! Bekijk zeker ook eens de foto's in het album 'over de klassen heen'.

Thema letters week 1

Ik vertelde het verhaal 'het land van de grote woordfabriek'. Het gaat over een land waarin woorden en letters gemaakt worden en mensen hun woorden moeten kopen. Onze winkel veranderde dan ook in een letterwinkel. In de zandtafel zaten letters om mee te spelen en al snel maakten de kinderen er een letterrivier van. We begonnen ook aan onze lettercollage en zochten afbeeldingen in tijdschriften die bij de letters pasten. Volgende week werken we hieraan verder.

Thema bloemen

Op bezoek bij de bloemenwinkel, een uitstapje naar Blijvelde, bloemen zaaien en verzorgen, een lied leren over bloemist Tom en nog een heleboel andere dingen. Kijken jullie mee naar onze avonturen?

Thema feest

Tijdens het thema feest haalden we onze knutselhanden boven om al een cadeau voor Moederdag te maken. Ook Plumo werd samen met zijn kleintje (Olaf) in de bloemetjes gezet. We maakten vlaggen en kaartjes. Op vrijdag bakten we pannenkoeken om de geboorte van zijn kleintje te vieren.

Blijvelde

Deze week stond er een speciale activiteit op het programma in Blijvelde. In verschillende groepen gingen de kinderen op stap doorheen het gebouw. Overal lagen bewegingsoefeningen die ze konden uitvoeren samen met de bewoners.