3K Flon Flon

Juf Jana heet je van harte welkom in het 3de kleuter!

Schrijfdans in de klas

Elke maand schrijfdansen we in de klas. We bewegen met twee handen tegelijk ritmisch op muziek en oefenen zo heel wat vaardigheden wie we kunnen gebruiken om te leren schrijven. Wat waren de kleuters trots op hun mooie vrolijke bloem.

Schapenboerderij

Samen brachten we een bezoekje aan de schapenboerderij te Aartrijke. Lammetjes melk geven, schaap helpen scheren, schapen voederen, tanden tellen.... Onze voormiddag was goed gevuld. Om af te sluiten kregen we een ijsje gemaakt van schapenmelk. Lekker!

Naar de bloemenwinkel en daarna bloemen zaaien

Nadat we over bloemen gebrainstormd hadden in de klas, brachten we een bezoekje aan de bloemenwinkel. We kochten er enkele fleurige plantjes en verschillende zaden. Daarna zaaiden we er natuurlijk op los.

thema eieren - paaseierenraap

Eitjes bakken, geluideneieren zoeken, twister met lettereitjes... aan eieren geen gebrek de voorbije twee weken! Het hoogtepunt van dit thema was natuurlijk de paaseierenraap. Meer foto's vinden jullie terug in het album over de klassen heen. Veel kijkplezier!

Rollebolle

Springkastelen, gekke fietsen, parcours... We hadden heel wat te doen in rollebolle. Bekijk zeker ook eens het album over de klassen heen.

Spelletjes in het middelbaar

Een groep leerlingen uit het middelbaar kwam ons ophalen om samen met hen spelletjes te spelen. Het was een fijne voormiddag!

Vogels op bezoek

Vorige week kregen we heel bijzonder bezoek.

Thema vogels, projectnamiddag en carnaval

De laatste weken stond er heel wat op onze planning. De donderdag voor het schoolfeest was er een projectnamiddag. Wij werkten samen met het tweede leerjaar. Bij juf Amélie deden de kinderen een inlevingsactiviteit, bij mij staken we de handen uit de mouwen om te scheerschuimschilderen. Wat een pret! Net voor de vakantie trokken de kinderen verkleedkledij aan en brachten we verkleed een bezoekje aan Blijvelde. Neem zeker eens een kijkje in het album over de klassen heen. Fijne vakantie!

Blijvelde & knutselvoormiddag

We hebben de week gestart met heel wat uitstapjes. Op maandag gingen we naar Blijvelde en op dinsdag kwamen de leerlingen van het middelbaar ons halen om te knutselen. Meer foto's vind je in het album over de klassen heen.

Thema de ruimte - deel 2

'Juf, ik zou zo graag eens een raket maken met allemaal verschillende dingen'. ... Wat begon als een knotsgek idee, eindigde als een knutselproject. De kinderen bedachten zelf hoe hun raket er moest uitzien en gingen aan de slag.