3K Flon Flon

Juf Griet heet je van harte welkom in het 3de kleuter!

Thema boerderij

Er staan heel wat foto's in de map 'albums over de klassen heen'.

Afsluiten thema de ruimte, opstart thema boerderij

Deze week zijn er geen astronauten, maar boerderijdieren terug te vinden in de zandtafel. Ook in andere hoekjes was er heel wat te doen. Bovendien kwam juf Evelyne langs om spelletjes te spelen met de Bee-bot. De kinderen gaven hem uiteraard ook een naam: ons bolleke! Volgende week trekken we onze laarzen aan om de schapenboerderij eens van dichterbij te gaan bekijken.

Thema de ruimte

Gaan jullie mee naar de ruimte? We bouwden alvast een grote raket om te vertrekken. Ook ons ruimtepak ligt klaar voor vertrek. De kinderen knutselden een heleboel leuke dingen om de klas mooi te versieren voor de opendeurdag. Natuurlijk was er nog tijd voor andere dingen: schrijfdans, raketten bouwen in de bouwhoek, spelletjes over de ruimte en leerrijke filmpjes over planeten. Jullie komen toch ook kijken naar onze ruimteklas?

Blijvelde en integratie met het eerste leerjaar.

Maandagnamiddag trokken we met de hele klas naar Blijvelde en dinsdagnamiddag werkten we weer in groepjes samen met het eerste leerjaar. Bekijk zeker ook eens het album 'over de klassen heen' om mee te genieten van deze fijne momenten.

Het is carnaval!

Het hoogtepunt van de week was natuurlijk het carnavalsfeest, maar we deden ook nog heel wat andere fijne dingen. We leerden elkaars talenten kennen, bliezen serpentines uit, luisterden naar een muzikaal verhaal en nog zoveel meer. Meer foto's vind je in het album over de klassen heen.

Thema carnaval

Geniet je mee van onze gekke avonturen? We maakten muziek, knutselden een confetticlown, leerden verschillende soorten instrumenten kennen... Kortom: er was weer heel wat te beleven in de klas. We tellen al af naar volgende week vrijdag, want dan vieren we carnaval op school. Meer foto's vind je in het album 'over de klassen heen'.

Integratie 3K - 1L

Meer foto's staan in het album 'over de klassen heen'. Veel kijkplezier!

Thema 'poets je tanden'

Natuurlijk werden er deze week vooral tandenpoetsfoto's genomen. Elke dag poetsten we onze tanden. Op donderdag en vrijdag was er tandenpoetscontrole. De kinderen kregen een tabletje dat alle tandplak in het paars kleurt. Zo konden ze zien waar ze de volgende keer wat beter moeten poetsen. Om het paars weer weg te krijgen, moesten ze natuurlijk hun tanden nog eens poetsen.

Blijvelde

Meer foto's vind je in het album 'over de klassen heen'.

Thema 'mijn lichaam'

De week had weer heel wat te bieden. We maakten onze eigen zeep en leerden dat slapen belangrijk is om gezond te blijven. Elke dag losten we een vraag op uit de wist-je-datjes-doos. In het begin van de week hadden de kinderen samen met Plumo zelf vragen mogen bedenken. Waarom hebben we een navel? Waar gaat ons eten naartoe? Hoeveel tanden hebben we? We dansten er ook op los op een lied over ons lichaam en ontdekten dat iedereen uniek is.