3K Flon Flon

Juf Griet heet je van harte welkom in het 3de kleuter!

Thema bloemen

Op bezoek bij de bloemenwinkel, een uitstapje naar Blijvelde, bloemen zaaien en verzorgen, een lied leren over bloemist Tom en nog een heleboel andere dingen. Kijken jullie mee naar onze avonturen?

Thema feest

Tijdens het thema feest haalden we onze knutselhanden boven om al een cadeau voor Moederdag te maken. Ook Plumo werd samen met zijn kleintje (Olaf) in de bloemetjes gezet. We maakten vlaggen en kaartjes. Op vrijdag bakten we pannenkoeken om de geboorte van zijn kleintje te vieren.

Blijvelde

Deze week stond er een speciale activiteit op het programma in Blijvelde. In verschillende groepen gingen de kinderen op stap doorheen het gebouw. Overal lagen bewegingsoefeningen die ze konden uitvoeren samen met de bewoners.

Thema eieren

Eieren uitblazen om binnenkort in te zaaien, cakejes bakken met een paasei in, knutselen met stappenplannen... er stonden uiteraard weer een heleboel activiteiten op ons programma. Ondertussen is Plumo dolgelukkig met zijn ei. Helaas is hij nog geen papa geworden. Geduld is een schone deugd... Plumo zal tijdens de paasvakantie rustig verder broeden. Prettige vakantie!

Thema eieren

Plumo had groot nieuws! Hij had een nest gemaakt, want zijn vriendinnetje zou komen uit het zuiden om een ei te leggen. Onze vriend was dan ook heel teleurgesteld toen hij deze ochtend merkte dat er nog steeds geen ei in zijn nest lag. Gelukkig deden we heel wat leuke dingen in de klas zodat hij wat afgeleid werd van zijn verdriet. We leerden een handversje, mochten eieren uitblazen, maakten een eierwinkel, speelden verschillende gezelschapsspelletjes.... Hopelijk heeft Plumo volgende week meer geluk.

Thema boerderij

Er staan heel wat foto's in de map 'albums over de klassen heen'.

Afsluiten thema de ruimte, opstart thema boerderij

Deze week zijn er geen astronauten, maar boerderijdieren terug te vinden in de zandtafel. Ook in andere hoekjes was er heel wat te doen. Bovendien kwam juf Evelyne langs om spelletjes te spelen met de Bee-bot. De kinderen gaven hem uiteraard ook een naam: ons bolleke! Volgende week trekken we onze laarzen aan om de schapenboerderij eens van dichterbij te gaan bekijken.

Thema de ruimte

Gaan jullie mee naar de ruimte? We bouwden alvast een grote raket om te vertrekken. Ook ons ruimtepak ligt klaar voor vertrek. De kinderen knutselden een heleboel leuke dingen om de klas mooi te versieren voor de opendeurdag. Natuurlijk was er nog tijd voor andere dingen: schrijfdans, raketten bouwen in de bouwhoek, spelletjes over de ruimte en leerrijke filmpjes over planeten. Jullie komen toch ook kijken naar onze ruimteklas?

Blijvelde en integratie met het eerste leerjaar.

Maandagnamiddag trokken we met de hele klas naar Blijvelde en dinsdagnamiddag werkten we weer in groepjes samen met het eerste leerjaar. Bekijk zeker ook eens het album 'over de klassen heen' om mee te genieten van deze fijne momenten.

Het is carnaval!

Het hoogtepunt van de week was natuurlijk het carnavalsfeest, maar we deden ook nog heel wat andere fijne dingen. We leerden elkaars talenten kennen, bliezen serpentines uit, luisterden naar een muzikaal verhaal en nog zoveel meer. Meer foto's vind je in het album over de klassen heen.