3de leerjaar

Juf Tine en meester Jim heten je van harte welkom in het 3de leerjaar!

Een nieuwe klasbal!

Eén nieuwe klasbal? Nee, twee nieuwe klasballen! Maar we konden er niet mee spelen....

Leren werken met een rekenmachine :-)

Echt waar, juf?!? Mogen wij rekenen met een rekenmachine??? Cool!!!

Feestje!!!

We vierden met z'n allen de verjaardag van de juf. Gezellig samen spelletjes spelen en daarna dansen. Wat een leuke sfeer! Foto's kan je bekijken in het album.

Herhalingslessen in paassfeer!

Bijna vakantie maar toch denken wij daar nog niet aan. Eerst maken we met z'n allen héél veel oefeningen. Per gemaakte oefening mogen we een bolletje in het paasei kleuren. Eens alle bolletjes gekleurd zijn, krijgen we enkele opdrachten per groep waarbij we letters kunnen verdienen. Die letters vertellen ons waar de juf paaseitjes verstopt heeft. Maar de juf geeft ons alle letters door elkaar!? Gelukkig kunnen wij supergoed samenwerken en vinden we waar we moeten zoeken.... in de eetzaal! We konden niet snel genoeg in de eetzaal zijn want stel je voor dat iemand anders onze paaseieren zou vinden!! Foto's kan je bekijken in het album.

Meten en gemeten worden.

We leerden over de meter, decimeter en centimeter: eerst schatten, daarna zo nauwkeurig mogelijk meten. Teamwork!

Een droomdag in de Efteling!

Op 28 maart beleefden we een onvergetelijke dag! Woorden kunnen niet beschrijven hoe leuk deze dag was! Gelukkig spreken onze gezichten boekdelen, kijk maar mee naar ons fotoalbum!

Uitstap naar het bos

Op 8 november zijn we op uitstap gegaan naar het bos. We leerden immers in ons thema in het vak Wereldoriëntatie over de verschillende lagen van het bos ed. Het was een hele zonnige en leuke namiddag in Groenhovebos.

Onze creatieve en technische talenten kennen geen grenzen!

Samenspelen met de K'nex, plannen volgen of creatief omgaan met het materiaal.... het leidt steeds tot een prachtig resultaat waar we trots op zijn!

Ongelooflijk!!!

Een puzzel van 1000 stukken stond ooit eenzaam in onze kast. 'Juf, mogen wij die puzzel maken?' Een puzzel van 1000 stukken en dan nog zo'n moeilijke puzzel! Niemand was er ooit in geslaagd deze puzzel volledig te maken!?! Zou het ons wel lukken??? Ja hoor, nu kunnen alle leerlingen van het derde leerjaar heel trots zeggen: 'Wij hebben allemaal samengewerkt, we hebben maanden naar de juiste stukjes gezocht en het is ons gelukt!! De puzzel van 1000 stukken is gemaakt!' Een superdikke proficiat aan alle leerlingen voor hun geduld, hun samenwerking, hun doorzettingsvermogen! Dit toont nog maar eens dat wij SAMEN heel wat kunnen bereiken!!

Samen sterk!

We lezen elke dinsdagnamiddag samen met de leerlingen van het vijfde leerjaar maar vandaag mochten we elkaars leesjuf of -meester zijn. Samen een tekst lezen en op zoek gaan naar antwoorden. Niet altijd even gemakkelijk maar we waren met twee en door goed samen te werken kwamen we toch tot de oplossing. Ook bij rekenen mochten we elkaar helpen. Iedereen was heel geconcentreerd aan het werk en de tijd vloog voorbij! Wat leuk om elkaar te mogen helpen en om geholpen te worden door een klasgenootje!