3de leerjaar

Juf Tine heet je van harte welkom in het 3de leerjaar!

Gemeentehuis

Voor het thema 'mijn gemeente' gingen we op bezoek naar het gemeentehuis van Kortemark. Het was een speciale dag want Tuur en Caitlin mochten trouwen! Met een snoeptaart en fruitsap werd het hele gebeuren gevierd. We kregen ook nog een rondleiding in het gemeentehuis. Zo leerden we heel wat over de gemeenteraad, de diensten in het gemeentehuis en we maakten kennis met de burgemeester. Het was een leerrijke en leuke ervaring! Meer foto's vind je in het fotoalbum.

Naar de kinderboerderij: van ei tot kip.

Op een prachtige lentedag mochten we in de kinderboerderij verschillende pluimveesoorten gaan bewonderen. Ook zagen we eieren in de broedmachine en konden we knuffelen met een pasgeboren kuikentje. Zelf een opgevuld eitje mogen maken en opeten maakte onze uitstap compleet!

Dieren in de klas!

In het vak wereldoriëntatie leren we volop over verschillende dieren. De kinderen leerden al heel wat bij over veren, over een dierenarts en over de soorten dieren. Afgelopen dinsdag kwam er een Duitse herder op bezoek. Hij toonde ons allerlei kunstjes en we leerden heel wat bij over zijn voeding, zijn vacht, de hondenschool, enz... Op het einde mocht iedereen een snoepje geven. De hond Zeno vond het reuzefijn! Welk dier zal er morgen op bezoek komen? Spannend!

Pyjamadag!!!

Uit solidariteit met zieke kinderen deden ook wij mee met de derde editie van de nationale pyjamadag van Bednet. We vonden het super om in pyjama en op pantoffels naar klas te komen. We leerden over Bednet en over wat Bednet betekent voor zieke kinderen.

Bezoek van Fiebe, het zusje van Yben!

Yben werd op 8 januari de héél trotse grote broer van Fiebe. Vandaag kwam één van zijn dromen uit: zijn zusje voorstellen aan de klasgenoten. Na de eerste kennismaking (Oooh, aaaah, cutie, zo koddig, zo klein, zo lief, zo mooi,.... ) mocht iedereen die het wilde de baby eens vasthouden. Wil je al die trotse gezichten zien, kijk dan snel naar de foto's in het album!

Begrijpend lezen: het schatteneiland!

Op het eiland 'Spiegeloria' ligt de grootste schat van de wereld. We kregen allerlei tips en een kaart waarop we de weg naar de schat konden volgen. Geen eenvoudige opdracht want we moesten de tips héél nauwkeurig lezen, anders raakten we verdwaald en vonden we de schat niet!

Dikke truiendag

Warme kledij? Check! Gekke mutsen? Check! Groene kledij? Check! Pantoffels? Check! Warme soep? Check! Toffe dikke truiendag? Check!

Naar de Efteling!

Op maandag 29 januari was het eindelijk zover.... we mochten naar de Efteling! We beleefden er een prachtige, sprookjesachtige dag! Een dag om nooit meer te vergeten. We konden op bijna alle attracties zitten en we hoefden nooit lang te wachten. Op Joris en de Draak riepen we heel luid, Monsieur Cannibale gaf ons kriebels in de buik en in Polles keuken smulden we van onze heerlijke pannenkoek. We genoten met z'n allen van de toffe (klas)sfeer en maakten samen veel plezier. Dank je wel aan iedereen die ons geholpen heeft bij de spaaractie! Zonder jullie hadden we deze uitstap niet beleefd. Foto's kan je bekijken in het album.

Alles met de bal

Deze week deden we een sportnamiddag in Torhout. Het was een programma met allerlei spelen. Wat je toch niet allemaal kan doen met een bal. Alle formaten werden gebruikt. De kinderen beleefden een fijne, sportieve namiddag.

Dag van de jeugdbeweging.

Clémence, Rune, Daan en Simon zijn fier dat ze lid zijn van een jeugdbeweging. Ze vinden het er leuk, spelen toffe spelletjes en maken er veel plezier!