3de leerjaar

Juf Tine en meester Jim heten je van harte welkom in het 3de leerjaar!

Onze creatieve en technische talenten kennen geen grenzen!

Samenspelen met de K'nex, plannen volgen of creatief omgaan met het materiaal.... het leidt steeds tot een prachtig resultaat waar we trots op zijn!

Ongelooflijk!!!

Een puzzel van 1000 stukken stond ooit eenzaam in onze kast. 'Juf, mogen wij die puzzel maken?' Een puzzel van 1000 stukken en dan nog zo'n moeilijke puzzel! Niemand was er ooit in geslaagd deze puzzel volledig te maken!?! Zou het ons wel lukken??? Ja hoor, nu kunnen alle leerlingen van het derde leerjaar heel trots zeggen: 'Wij hebben allemaal samengewerkt, we hebben maanden naar de juiste stukjes gezocht en het is ons gelukt!! De puzzel van 1000 stukken is gemaakt!' Een superdikke proficiat aan alle leerlingen voor hun geduld, hun samenwerking, hun doorzettingsvermogen! Dit toont nog maar eens dat wij SAMEN heel wat kunnen bereiken!!

Samen sterk!

We lezen elke dinsdagnamiddag samen met de leerlingen van het vijfde leerjaar maar vandaag mochten we elkaars leesjuf of -meester zijn. Samen een tekst lezen en op zoek gaan naar antwoorden. Niet altijd even gemakkelijk maar we waren met twee en door goed samen te werken kwamen we toch tot de oplossing. Ook bij rekenen mochten we elkaar helpen. Iedereen was heel geconcentreerd aan het werk en de tijd vloog voorbij! Wat leuk om elkaar te mogen helpen en om geholpen te worden door een klasgenootje!

Sneeuwpret!

We waren nog maar net in klas toen het heel hard begon te sneeuwen. We deden écht ons best om goed op te letten maar we keken ook soms eens naar buiten om te zien hoeveel sneeuw er al lag. Tja, we zijn dan ook héél nieuwsgierige kinderen! Toen de juf zei dat we tussendoor 5 minuutjes in de sneeuw mochten spelen, waren we allemaal heel blij! We zouden graag nog meer zo'n tussendoormomentjes hebben, hoor!

Kraak de code!

Na twee weken vakantie startten we de dag met een herhalingsles. Maar het was niet zomaar een herhalingsles! We kregen opdrachten waarbij we moesten samenwerken, leren van en met elkaar. Een hele uitdaging die we met plezier aangingen want er stond heel wat op het spel! De juf had een echte kluis en 11 sleutels mee! 1 sleutel paste, de andere sleutels niet. Bij elke goede opdracht konden we per groep een sleutel verdienen. We deden enorm goed ons best en bemachtigden met z'n allen 10 sleutels. De elfde sleutel kregen we als we goed samenwerkten en dat deden we! Het was heel spannend om te weten wie de juiste sleutel had! Nog spannender was het openen van de twee gouden enveloppen die in de kluis zaten. We kregen twee leuke beloningen: een voormiddag onze pantoffels aandoen in de klas en een voormiddag kiezen op welke plaats je zit. Tijdens de opdrachten heerste er een heel aangename positieve klassfeer en dan nog eens beloond worden ook! Ons jaar is goed gestart!

Het Fototoestel

Op vrijdag 19 oktober leerden we in de les Wereldoriëntatie hoe het fototoestel zich heeft ontwikkeld doorheen de jaren. Meester Jim had zijn oude toestellen meegebracht. Zowel een fototoestel met filmrolletjes, een digitaal fototoestel en de smartphone passeerden de revue. Na de evolutie en de delen van het fototoestel te bespreken was het aan ons om een aantal foto's te nemen met de smartphones. Kijk gerust in het fotoalbum om het resultaat te bekijken.

Afval opruimen

Op dinsdag 18 september zijn we afval gaan oprapen in de buurt rond de school n.a.v. World Cleanup day en in kader van de les Wereldoriëntatie omtrent sorteren van afval. Alle leerlingen zochten zeer geconcentreerd naar afval die verstopt lag tussen de struiken of op het voetpad. We waren echte vuilnismannen en -vrouwen. Dankzij onze actie is de buurt rond de school opnieuw een stukje properder dan voordien.

Boodschappen doen en dan... verse fruitsla maken!

We leren over zomers fruit maar we leren ook hoe we gepast kunnen betalen. We gingen daarom met z'n allen samen naar de winkel om vers fruit. In klas wasten we onze handen en sneden we het fruit in kleine stukjes. Daarna mochten we smullen van de allerbeste fruitsla van de hele wereld!!!

Lezen is fijn!

Elkaar helpen bij het lezen, samen of alleen in een boek lezen... alles kan en alles mag. Lezen is leuk! We leren landen opzoeken in atlassen, we lezen spannende verhalen, we oefenen moeilijke woorden, we mogen samen toneellezen. Gezellig in de boekenhoek of liever lekker verstopt onder de tafel? Dat kan! Zolang het maar gezellig en leuk is om te lezen. Wacht maar af, wij worden echte leeskampioenen!

Na inspanning komt....

Wij doen allemaal heel goed ons best maar lang blijven zitten is soms moeilijk, hoor! Daarom mogen we van de juf tussen twee lessen door wat bewegen op muziek. Dat vinden wij heel leuk en het lukt ons beter om ons tijdens de volgende les te concentreren. We doen natuurlijk extra goed ons best want geef toe, samen mogen dansen en plezier maken is een leuke beloning voor onze inzet! Wij gaan ervoor!!