2de leerjaar

Juf Ann en juf Cindy heten je van harte welkom in het 2de leerjaar!

Vikings aan het werk!

De afgelopen twee werken werkten wij, Vikings, aan onze wapenuitrusting en onze boot! Een helm, schild, medaillon en een heuse boot. Wat hebben we veel gewerkt! Meer foto's vind je bij album.

Naar de kinderboerderij

Op donderdag 22 februari trokken we met z'n allen naar de kinderboerderij. We mochten eerst en vooral een kalfje melk geven. Ook streelden we om beurten Julia, het kalfje. Julia kreeg maar niet genoeg van de melk... Daarna gingen we aan de slag: meel, water met gist, zout en boter. Meer hebben we niet nodig om een eigen broodje te bakken. Kneden, kneden en kneden... Terwijl de broodjes gebakken werden speelden we Viking in de speeltuin. Was het broodje lekker? Meer foto's vind je bij albums.

een lapjeskat maken

Papier, karton, schaar, vloeibare lijm, lijmkwasten en restjes stof. Meer hebben we niet nodig om een lapjeskat te maken. Met pijpenragers als snorharen en een wiebeloog werkten we onze kat af.

2A naar de bib

Op woensdag 31 januari brachten we een bezoek aan de bib in Kortemark. Daar bekeken we onze werkjes rond poëziedag en mochten we elk een boekje kiezen. We brachten ook enkele strips mee voor in de klasbib. Meer foto's vind je bij albums.

Thema gestrikt

Op dinsdag 30 januari kwam er een echte naaister in onze klas. Samen tekenden we een patroon voor een kokerrokje. We kozen een stofje, en dan mochten we één voor één bij de naaister om zelf ons rokje te naaien. Wat een interessante ervaring! Meer foto's vind je bij albums.

2A dozen

Voor de les muzische mocht iedereen een doos meebrengen, groot of klein, om het even. Zo kregen we een bonte verzameling aan dozen. Wat hebben we daar leuk mee gespeeld. Wist je dat je een boot of een auto kan maken met zo'n doos. Met een beetje fantasie kwamen onze dozen tot leven. Ook bouwden we torens, zelfs de toren van Pisa kwam piepen. We sloten af met het bouwen van een brug waar juf Cindy onder moest kunnen. Dat lukte uitstekend! Geniet maar mee van onze foto's. Meer foto's vind je bij albums.

LO

Lopen, gooien, vangen, springen en nog veel meer. Welk groepje kan alle tennisballen uit hun kooitje gooien? Meer foto's vind je bij albums.

W.O. thema Flits

Disco in de klas. Voor het thema Flits brachten we allerlei lichtjes mee naar de klas. Juf Cindy bracht een echt discolicht mee! Natuurlijk hebben we het donker gemaakt in de klas, muziek aan, discolicht aan. En... dansen maar!

Godsdienst: het kerstverhaal

We mochten nog eens kleuren in ons werkboekje godsdienst! Wat doen ze dat toch graag! Meer foto's vind je bij albums.

Ons eigen kerststalletje !

We zijn volop bezig met het maken van een kerststalletje. Papier, een schoendoos, lijm, karton, goudkleurig papier, ... Meer hebben we niet nodig om dit te maken! Op donderdag maken we met zoutdeeg nog een Jozef, Maria en Jezus! Leuk, leuk, leuk... Meer foto's vind je bij album.