2de leerjaar

Juf Amélie heet je van harte welkom in het 2de leerjaar!

Toneel - beroepen

De leerlingen van het tweede leerjaar leerden over de verschillende beroepen, producten en diensten. Als afsluit van het thema mochten de leerlingen een toneel spelen. Er werden heel wat beroepen uitgebeeld. De kinderen leefden zich volledig in en maakten er een mooi stukje van.

Hoofdletters

Hoera! De leerlingen van het tweede leerjaar kunnen alle hoofdletters schrijven! Om nog eens alle hoofdletters te herhalen schreven de leerlingen ze met krijt op de speelplaats. De 'z' was een beetje verstopt maar toch hebben alle leerlingen de letters gevonden en geschreven.

Hoekenwerk godsdienst 'dragen'

De voorbij weken werkten we voor het vak godsdienst rond het thema 'dragen'. De leerlingen leerden hoe je zorg kan dragen voor de natuur, voor jezelf en voor anderen. Op het einde van dit thema pasten we enkele onderwerpen toe in een hoekenwerk.

Wereldoriëntatie - eigen voorwerp

Vorige week mochten de leerlingen een voorwerp meenemen van thuis. Het moest een voorwerp zijn waarover de leerlingen iets willen bijleren. Deze week gingen we al volop aan de slag. Intussen weten we al waarom een rugby-bal niet rond is, waarom er geen dino's meer zijn, hoe een chocolade-ei wordt gemaakt, hoe een lamp werkt, wanneer en hoe een aardappel groeit, .... Komende week wordt het terug een week om veel bij te leren! De kinderen vinden het alleszins heel interessant!

Elkaar meten in de klas

De leerlingen leerden intussen al veel tijdens de lessen wiskunde. De meter, decimeter en centimeter zijn niet meer onbekend. Maandag mochten de leerlingen elkaar meten. Er waren drie kinderen die even groot waren nl. 1m 33 cm of 133 cm!

Week tegen pesten

Deze week is het de week tegen pesten. De kinderen leerden waarvoor de vier stippen staan. We gingen hierover in gesprek. We zochten manieren om problemen op te lossen. Vervolgens tekenden de leerlingen van het tweede leerjaar de vier stippen op de speelplaats. Wij zeggen NEE tegen pesten.

Kerstontbijt

Vandaag was het de laatste schooldag van het jaar en dat vierden we met een kerstontbijt. De kinderen genoten er met volle teugen van. Het was heel leuk om gezellig bij elkaar te zijn. Fijne vakantie iedereen!

De maaltafels

Gisteren deden de leerlingen een hoekenwerk rond de maaltafels. Ze oefenden de maaltafels op 7 verschillende manieren in en dat al spelenderwijs. Het ging er soms luid aan toe want het was vaak spannend! De kinderen hebben heel goed gewerkt. Dikke duim voor de hele groep!

Koekjes bakken

Vandaag bakten we heerlijke koekjes in de klas. We stonden tijdens de lessen godsdienst even stil bij de mensen die het wat moeilijker hebben. Mensen die het met minder moeten doen, mensen die vaak alleen zijn, ... Morgen brengen wij de koekjes naar de mensen in Blijvelde. Het was/wordt terug een leerrijke ervaring.

Spelen in de klas

Vorige week oefenden we de tafels in aan de hand van een ganzenbordspel. Al heel wat kinderen kunnen de tafels moeiteloos opzeggen. Via dit spel werd het leren en spelen gecombineerd. Reuzefijn! De leerlingen mochten ook nog een spel meenemen van thuis. In de lessen taal en sociale vaardigheden gingen we hiermee aan de slag.