2de leerjaar

Juf Amélie heet je van harte welkom in het 2de leerjaar!

Kerstontbijt

Vandaag was het de laatste schooldag van het jaar en dat vierden we met een kerstontbijt. De kinderen genoten er met volle teugen van. Het was heel leuk om gezellig bij elkaar te zijn. Fijne vakantie iedereen!

De maaltafels

Gisteren deden de leerlingen een hoekenwerk rond de maaltafels. Ze oefenden de maaltafels op 7 verschillende manieren in en dat al spelenderwijs. Het ging er soms luid aan toe want het was vaak spannend! De kinderen hebben heel goed gewerkt. Dikke duim voor de hele groep!

Koekjes bakken

Vandaag bakten we heerlijke koekjes in de klas. We stonden tijdens de lessen godsdienst even stil bij de mensen die het wat moeilijker hebben. Mensen die het met minder moeten doen, mensen die vaak alleen zijn, ... Morgen brengen wij de koekjes naar de mensen in Blijvelde. Het was/wordt terug een leerrijke ervaring.

Spelen in de klas

Vorige week oefenden we de tafels in aan de hand van een ganzenbordspel. Al heel wat kinderen kunnen de tafels moeiteloos opzeggen. Via dit spel werd het leren en spelen gecombineerd. Reuzefijn! De leerlingen mochten ook nog een spel meenemen van thuis. In de lessen taal en sociale vaardigheden gingen we hiermee aan de slag.

Astrolab

Gisteren gingen we op uitstap naar Astrolab. We keken door allerlei telescopen, grote en kleine. Jammer genoeg was het te bewolkt waardoor we de zon niet konden zien. We leerden over de hemellichamen die licht geven en hoe dat komt. Wat is de zon toch gigantisch! De kinderen vonden het interessant en waren heel enthousiast.

Licht in de klas

Deze week leerden de leerlingen van het tweede leerjaar heel wat bij over licht. We leerden al over de verschillende soorten lichten (zon, zaklamp, ...), schaduwen, het belang van een fluojas, ... Dinsdag komt er ook een leuke uitstap waar we over het licht van de ruimte zullen leren. Vandaag mochten de leerlingen zelfstandig aan de slag met licht. Er kwam een mooi lichtspektakel, toneeltjes en een dansje. De kinderen waren heel creatief en werkten goed samen. Meer foto's vind je in het fotoalbum.

Snuffel in de klas!

Vandaag was er hoog bezoek in het tweede leerjaar. We leerden al over heel wat diertjes die we vinden in het bos: de eekhoorn, de egel, een spin, .. Het konijn kwam vandaag ook aan bod. We bekeken het konijntje goed. Zo leerden we dat een konijn een dikkere vacht krijgt in de winter, dat hij snorhaartjes heeft, ... We zagen ook zijn neusje mooi bewegen want wat rook hij allemaal in de klas? Misschien wel de heerlijke cupcakes die we kregen van Aidan voor zijn verjaardag?

Uitstap naar het bos

Vandaag leerden we heel wat bij in het bos. De kinderen waren dolenthousiast en bekeken het bos van kop tot teen. We vonden heel wat verschillende bomen, bladeren en vruchtjes. Ze kennen nu ook de juiste namen hiervan. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een spar en een den? Ook vonden we enkele sporen van diertjes. Sommige kinderen hebben zelfs een eekhoorn gezien hoog in de boom. Het was een super fijne en leerrijke dag.

Hoekenwerk - oktober

Vandaag was er terug hoekenwerk in de klas. De kinderen waren heel enthousiast en maakten leuke werkjes. Ze herhaalden de maaltafels aan de hand van spijkers en rekkers. We leerden ook over patronen in wiskunde en dit pasten we toe in het hoekenwerk. De juf kreeg zelfs een hele mooie ketting! Ze maakten bouwwerken met clix, puzzelden, .. In de lessen wero leerden we over verschillende beroepen, dit mochten de leerlingen uitbeelden. De andere kinderen van het groepje moesten raden. Een dikke duim voor iedereen want ze werkten super goed samen! Bravo!

Hoekenwerk - huizen

Deze week was er een hoekenwerk rond het thema 'huizen' in onze klas. De kinderen vonden het leuk en maakten mooie werkjes.