2de leerjaar

Juf Amélie heet je van harte welkom in het 2de leerjaar!

Snuffel in de klas!

Vandaag was er hoog bezoek in het tweede leerjaar. We leerden al over heel wat diertjes die we vinden in het bos: de eekhoorn, de egel, een spin, .. Het konijn kwam vandaag ook aan bod. We bekeken het konijntje goed. Zo leerden we dat een konijn een dikkere vacht krijgt in de winter, dat hij snorhaartjes heeft, ... We zagen ook zijn neusje mooi bewegen want wat rook hij allemaal in de klas? Misschien wel de heerlijke cupcakes die we kregen van Aidan voor zijn verjaardag?

Uitstap naar het bos

Vandaag leerden we heel wat bij in het bos. De kinderen waren dolenthousiast en bekeken het bos van kop tot teen. We vonden heel wat verschillende bomen, bladeren en vruchtjes. Ze kennen nu ook de juiste namen hiervan. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een spar en een den? Ook vonden we enkele sporen van diertjes. Sommige kinderen hebben zelfs een eekhoorn gezien hoog in de boom. Het was een super fijne en leerrijke dag.

Hoekenwerk - oktober

Vandaag was er terug hoekenwerk in de klas. De kinderen waren heel enthousiast en maakten leuke werkjes. Ze herhaalden de maaltafels aan de hand van spijkers en rekkers. We leerden ook over patronen in wiskunde en dit pasten we toe in het hoekenwerk. De juf kreeg zelfs een hele mooie ketting! Ze maakten bouwwerken met clix, puzzelden, .. In de lessen wero leerden we over verschillende beroepen, dit mochten de leerlingen uitbeelden. De andere kinderen van het groepje moesten raden. Een dikke duim voor iedereen want ze werkten super goed samen! Bravo!

Hoekenwerk - huizen

Deze week was er een hoekenwerk rond het thema 'huizen' in onze klas. De kinderen vonden het leuk en maakten mooie werkjes.

Pizza maken

De kinderen van het tweede leerjaar maakten vorige week een heerlijke pizza in de klas. Ze leerden nieuwe woorden kennen zoals: rijzen, kneden, mengen, maatbeker, ... Het zijn echte koks want de pizza was overheerlijk! mmmm....

Bouwwerk

Doorheen de week in de speeltijden maakten enkele kinderen van de klas een bouwwerk. De kinderen maakten dit met bamboestokken en elastieken. Super goed gedaan!

Loopwedstrijd

Gisteren was het loopwedstrijd. Alle kinderen haalden het beste uit zichzelf. Thijs uit onze klas mocht met een medaille naar huis gaan en daar zijn wij super trots op! Goed gedaan allemaal!

Fietsparcours

Alle kinderen hadden vandaag op strapdag hun fiets mee! Meer foto's vind je in het fotoalbum.