1ste leerjaar

Juf Tina heet je van harte welkom in het 1ste leerjaar!

Schoolreis Plopsaland

Op de laatste dinsdag van het schooljaar gingen we op reis naar Plopsaland. Wat was dat leuk! De zon was van de partij en met de trein reisden we richting De Panne. We konden op heel wat attracties zitten, het was fantastisch! Dankjewel iedereen, om er zo'n toffe schoolreis van te maken! Het was super! Meer foto's vind je onder album.

Bibliotheekbezoek

Vrijdag 15 juni gingen we op bezoek in onze bibliotheek in Kortemark. Daar leerden we de Bib wat beter kennen... In een bibliotheek kun je boeken lenen, je mag ze een tijdje houden, je moet er zorg voor dragen, waar staan de boeken die ik al kan lezen?, .... Aan de hand van een kabouterspel werden we helemaal wegwijs gemaakt in onze plaatselijke bib. Dankjewel Martine, voor de leuke voormiddag!

Gala- schoolfeest

We mochten in galakledij naar school in voorbereiding van het schoolfeest rond FEEST!

Kronkeldiedoe

Op maandag 11 juni mochten we met onze klas naar Kronkeldiedoe. Kronkeldiedoe is een mannetje dat boordevol energie langs verschillende oefeningen kronkelt en veert. De oefeningen en het materiaal is zo geselecteerd in functie van een zo gevarieerd, attractief en bewegingsvriendelijk landschap voor onze eersteklassers. Vorige week leerden we al het dansje op het Kronkeldiedoelied en nu mochten we dit ook echt ervaren in de sporthal van Staden; Superleuk, zo vonden we deze extra sportactiviteit! Meer foto's onder mijn album.

Hoekenwerk

Op vrijdagnamiddag deden we hoekenwerk. Wat leuk! We konden rekenen op de hulp van enkele leerlingen van het vijfde leerjaar, die bij elke groep hun verantwoordelijkheid namen. Wat interessant om hen al een groep te laten begeleiden! Dit deden ze uitstekend! Daardoor verdienen ze een dikke pluim! Meer foto's vind je bij mijn album.

Programmeren met de BEEBOT

In het eerste leerjaar leren wij aan de hand van de Beebot onze eerste stapjes in het programmeren. Juf Evelyne kwam ons in de klas deskundige uitleg geven. Het lukte ons al wonderwel goed om dit apparaatje te programmeren, zodat die precies deed wat wij van hem verlangden. Leuk hoor! Meer foto's vind je onder fotoalbum.

Zwerfvuilactie

Net voor de paasvakantie gingen we op pad om in de Hospitaalstraat het vuil van de straat te halen.

Wie wint?

In ons WO- thema 'Wie wint?' speelden we leuke spelletjes om te kijken wie er wint of wie er verliest. We leerden omgaan met winnen en verliezen. Dat is dikwijls niet zo makkelijk! We speelden ' Bolle buiken' met een ballon tussen twee buiken, 'Happende krokodillen', .... Wat was dit een leuke, leerzame namiddag! Meer foto's vind je bij album.

Dikke truiendag

Op dinsdag 6 februari was het Dikke truiendag. Die dag was het net heel koud buiten. Ook in de klas werd de verwarming een graadje lager gezet. Maar... niet getreurd... om 10.00 kregen we heerlijke, warme soep om ons te verwarmen! We mochten allemaal in het groen gekleed naar school komen. Samen gaan we voor een groenere wereld! Kijk maar hoe flink we allemaal ons best deden in het eerste leerjaar!

Gedichtendag

Op 25 januari was het gedichtendag. We mochten iets knutselen om in de bibliotheek uit te hangen. Juf Mia schreef heel wat mooie letters in kalligrafie. De leerlingen mochten die letters uitknippen en in de juiste volgorde kleven... tot we een juist gedicht kregen. Wie ons kunstwerk wil bewonderen, kan dit doen in de bib van Kortemark!