1ste leerjaar

Juf Tina heet je van harte welkom in het 1ste leerjaar!

Leerstof toepassen

Het voorbije schooljaar hebben de eersteklassers heel goed hun best gedaan om super veel bij te leren. De letters, woordjes, splitsen tot 10 en tot 20, programmeren met de bee-bot, ... Ook tijdens de lessen muzische vorming kwamen er verschillende spelletjes aan bod zoals bv. Pacman. Donderdag kregen de leerlingen per 2 de kans om alles wat ze geleerd hebben te oefenen via een app op de iPad. En dat vonden ze héél leuk!

Proficiat aan de eerste communicantjes!

Proficiat met jullie eerste communie!

Ruimtelijke oriëntatie: fotozoektocht doorheen de school

In onze rekenlessen leerden we ons oriënteren op school. Daarna moesten we in verschillende groepjes een fotopuzzel van de school maken. Dit was niet zo makkelijk, maar het lukte ons toch! Super gedaan!

Ik groei - milkshake maken

Op dinsdag 2 april maakten we in ons WO thema over "Ik groei" een lekkere bananenmilkshake! We leerden eerste de verschillende ingrediënten kennen en mochten daarna proeven van deze heerlijke drank! MMMMMM, wat was dit lekker!

Zwerfvuilactie

Op 29 maart gingen we op zwerfvuilactie in de P.M.-Devloostraat. Gewapend met handschoenen en grijpers gingen we de straat op. Gelukkig viel het zwerfvuil langs die straat goed mee... Opgeruimd staat netjes!

Pyjamadag

Vrijdag 15 maart was het weer zover, de Nationale pyjamadag. Die dag steunen we met z'n allen de vele kinderen en jongeren die niet naar school kunnen komen wegens langdurige ziekte. Eén dag trekken we uit solidariteit onze pyjama aan. Hieronder zie je enkele foto's van de kapoenen van het eerste leerjaar, die allemaal voor één dagje in hun pyjama naar klas kwamen. Tof dat iedereen mee deed!

Carnaval in de klas

Op vrijdag 1 maart vierden we in de klas "Carnaval"! Eerst mochten we ons verkleden; daarna was er een muzikaal pak. Daarin stonden allerlei leuke, korte opdrachtjes, bv een kaartenhuisje bouwen, een blad papier in kleine stukjes snipperen, een liedje zingen,... Als beloning had de juf nog een heerlijke pannenkoek voor ons allemaal! Mmmm.... Als afsluit dansten we van jewelste op de speelplaats op carnavalmuziek. Het werd een hele leuke namiddag! Meer foto's vind je onder 'album'

Fruitproject middelbaar

Op donderdag 7 februari gingen we naar het middelbaar voor een fruitproject. De leerlingen van 4 STW leerden ons veel over gezonde voeding...we maakten een palmboom in fruitsalade, een gezonde sangria, we knutselden, deden proefjes, speelden spelletjes,.... Kortom, het werd een hele leuke, leerrijke voormiddag! Dankjewel aan de leerlingen van het middelbaar om ons zoveel bij te leren over gezonde voeding, het was fantastisch! Meer foto's vind je onder 'album'

Fruitproject middelbaar

Gedichtendag

Op gedichtendag leerden we een heel mooi gedichtje. We speelden er ook een rijmspelletje mee in de vorm van een memoryspel. Dat was erg leuk!