1ste leerjaar

Juf Tina heet je van harte welkom in het 1ste leerjaar!

Een kip programmeren...

Vandaag zijn we voor het eerst gestart met een mini-project rond programmeren. En wat doen we in de eerste les? Ja, we leren een kip programmeren! Hoe of wat, kunnen onze kindjes uit de klas waarschijnlijk heel goed vertellen... Maar weet, iedereen kan zo'n kip programmeren! Denk maar aan de vogeltjesdans! Meer foto's via fotoalbums!

Kerstboom croque-monsieurs

In de laatste week voor de kerstvakantie stonden er nog enkele leuke activiteiten op het programma: kerstfeestje, kerstfilm, kerstboom croque-monsieurs met ketchupslingers..... Hieronder vind je enkele sfeerbeelden. Bij 'album' vind je nog meer foto's.

Kerst

We maken onze eigen kerstversiering! Glitters, pomponnetjes, touwen,... voor elk wat wils om een unieke kerstster of kerstboom te maken! Foto's vindt u in het fotoalbum!

Meetcircuit

Om onze vaardigheden in het metend rekenen nog beter te kunnen, mochten we in de vorm van een meetcircuit verschillende proefjes uitvoeren. - Hoeveel zakjes zand weegt Leo Maat? - Hoeveel pollepels kunnen er uit een klein kookpotje? - Hoeveel bekertjes kunnen er uit één liter water? -....

Spelletjes met het zesde leerjaar

Vrijdag 7 december mochten we in de namiddag spelen met het speelgoed dat de lieve Sint ons bracht. Vier op een rij, wie is het?, triominos en enkele smartgames uit de klas... werden door enkele leerlingen van het zesde leerjaar uitgelegd aan de eersteklassers. De leerlingen van het zesde waren een perfecte tutor en leerden zo hoe een spel in elkaar zat..; spelregels, afspraken,.... Wat zijn wij blij dat we alle spelletjes nu goed kennen! Dankjewel aan de leerlingen van het zesde!

Zwarte Pieten in de klas

Na het feest voor Sinterklaas, kwamen er ook nog 2 Zwarte Pieten in de klas. Zij hadden heel wat lekkers mee en ook nog cadeautjes voor in de klas! Dank je wel hoor Sint en de Zwarte Pieten! Foto's staan bij fotoalbum

1- Brief naar de Sint

We maakten een mooie brief voor de Sint.

Klaaskoeken bakken

Op dinsdag 27 november mochten we naar de kinderboerderij te Torhout om de bakpieten te helpen. We leerden alle ingrediënten van de klaaskoeken kennen... bloem van tarwe, melk van de koe, boter van de koe, eitjes van de kip, suiker van de suikerbiet en tenslotte nog gist om het deeg te doen rijzen. Daarna gingen we aan de slag: mengen, kneden, rollen, figuurtjes prikken, schilderen met eigeel,.... Mmm, wat roken die koeken lekker!

1-2018-2019 Educatieve spelletjes in de klas

De studenten van het zevende jaar kwamen met ons spelletjes spelen. Dat vonden we erg leuk! Het ging vooral rond sociale vaardigheden. Dankjewel hoor, we vonden het een erg fijne namiddag! Meer foto's zie je bij 'album'.

Sinterklaas en Zwarte Piet

Op 6 december mogen we de verjaardag vieren van Sinterklaas. In de klas zijn we druk in de weer... We oefenen ons versje, we maken oefeningen op de computer of de iPad, we zoeken de verschillende woordjes/prentjes bij miniloco,... Ook Bolletje, de Beebot programmeren we om de staf van de Sint, of de pakjes te vinden. We kunnen ook kiezen om in ons keuzeboekje te werken. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ons knutselwerkje voor de Sint en Zwarte Piet klaar is. Beetje bij beetje toveren we onze fles in mooie Sinterklaas en een gekke Piet! Meer foto's staan er bij fotoalbums!