1ste leerjaar

Juf Tina heet je van harte welkom in het 1ste leerjaar!

Wie wint?

In ons WO- thema 'Wie wint?' speelden we leuke spelletjes om te kijken wie er wint of wie er verliest. We leerden omgaan met winnen en verliezen. Dat is dikwijls niet zo makkelijk! We speelden ' Bolle buiken' met een ballon tussen twee buiken, 'Happende krokodillen', .... Wat was dit een leuke, leerzame namiddag! Meer foto's vind je bij album.

Dikke truiendag

Op dinsdag 6 februari was het Dikke truiendag. Die dag was het net heel koud buiten. Ook in de klas werd de verwarming een graadje lager gezet. Maar... niet getreurd... om 10.00 kregen we heerlijke, warme soep om ons te verwarmen! We mochten allemaal in het groen gekleed naar school komen. Samen gaan we voor een groenere wereld! Kijk maar hoe flink we allemaal ons best deden in het eerste leerjaar!

Gedichtendag

Op 25 januari was het gedichtendag. We mochten iets knutselen om in de bibliotheek uit te hangen. Juf Mia schreef heel wat mooie letters in kalligrafie. De leerlingen mochten die letters uitknippen en in de juiste volgorde kleven... tot we een juist gedicht kregen. Wie ons kunstwerk wil bewonderen, kan dit doen in de bib van Kortemark!

Klaaskoeken bakken

Op dinsdag 28 november gingen we met het eerste leerjaar naar de kinderboerderij te Torhout. Daar mochten we met meester Kurt sinterklaaskoeken bakken. Mmmmm!! We leerden eerst alle ingrediënten kennen en leerden we waar ze precies vandaan komen. Zo komt de melk van de koe, de eitjes van de kip, de bloem van het graan, de suiker van de suikerbiet,.... We leerden per twee werken. De ene mocht alles mengen in de kom, de ander mocht er de melk met de gist bij doen. Daarna kregen we beiden een stukje deeg om te kneden. Zo maakten we zeer luchtige, lekkere koeken! Het werd een plezante en leerrijke namiddag! Meer foto's vind je onder album.

Een brief naar de Sint

Op dinsdag 21 november maakten wij onze brief naar de Sint en Zwarte Piet. Wat vonden we dit leuk! Meer foto's vind je onder fotoalbum.

1A Hinkelpad

We tekenden op een groot stuk karton ons eigen hinkelpad. We leerden het spelletje ook spelen op de speelplaats!

Postbodespel

Als afsluiter van ons WO-thema ' Wég van mijn school' speelden we een leuk spel. Meer foto's vind je bij fotoalbum

Werelddierendag

Op 4 oktober mochten we ons huisdier meebrengen naar school ter gelegenheid van Werelddierendag. Wat vonden we dat leuk! Vandaag konden we ons huisdier ook thuis eens extra verwennen!

Flonflon

Frans leren we met Flonflon. We leerden 'la famille' kennen. Papa, maman, Fiston, Camille, Filou et Ronron. Met leuke liedjes, oefeningen en spelletjes aan het bord leren we op een speelse manier allerlei Franse woordjes!

Strapdag

Op vrijdag 22 september was het STRAPdag. We mochten onze fietsvaardigheden eens tonen op de speelplaats op een fietsparcours. Wat kunnen we al flink fietsen! Bravo! Meer foto's vind je onder fotoalbum.