1ste leerjaar

Juf Tina heet je van harte welkom in het 1ste leerjaar!

Pyjamadag

Vrijdag 15 maart was het weer zover, de Nationale pyjamadag. Die dag steunen we met z'n allen de vele kinderen en jongeren die niet naar school kunnen komen wegens langdurige ziekte. Eén dag trekken we uit solidariteit onze pyjama aan. Hieronder zie je enkele foto's van de kapoenen van het eerste leerjaar, die allemaal voor één dagje in hun pyjama naar klas kwamen. Tof dat iedereen mee deed!

Carnaval in de klas

Op vrijdag 1 maart vierden we in de klas "Carnaval"! Eerst mochten we ons verkleden; daarna was er een muzikaal pak. Daarin stonden allerlei leuke, korte opdrachtjes, bv een kaartenhuisje bouwen, een blad papier in kleine stukjes snipperen, een liedje zingen,... Als beloning had de juf nog een heerlijke pannenkoek voor ons allemaal! Mmmm.... Als afsluit dansten we van jewelste op de speelplaats op carnavalmuziek. Het werd een hele leuke namiddag! Meer foto's vind je onder 'album'

Fruitproject middelbaar

Op donderdag 7 februari gingen we naar het middelbaar voor een fruitproject. De leerlingen van 4 STW leerden ons veel over gezonde voeding...we maakten een palmboom in fruitsalade, een gezonde sangria, we knutselden, deden proefjes, speelden spelletjes,.... Kortom, het werd een hele leuke, leerrijke voormiddag! Dankjewel aan de leerlingen van het middelbaar om ons zoveel bij te leren over gezonde voeding, het was fantastisch! Meer foto's vind je onder 'album'

Fruitproject middelbaar

Gedichtendag

Op gedichtendag leerden we een heel mooi gedichtje. We speelden er ook een rijmspelletje mee in de vorm van een memoryspel. Dat was erg leuk!

Kronkeldiedoe

Kronkeldiedoe... eerst samen dansen en dan konden we in groepjes allerlei activiteiten uitproberen! Heel leuk, maar toch ook wel heel intensief! Enkele activiteiten: springkasteel, klimmuur, met de grote bal, samenwerken om de trapfietsen te laten rijden, parachute, puzzelen, ... Op de foto's in fotoalbum, kan je nog eens alle activiteiten zien. En de kinderen... die vonden het heel fijn!

Integratie derde kleuter- eerste leerjaar

Op dinsdag 29 januari was het eindelijk zover! Dan mochten de kindjes van de derde kleuterklas voor de eerste keer kennismaken met de klas van het eerste leerjaar. We werden in vier groepjes verdeeld: de kamelen, de poesjes, de pauwen en de leeuwen. Elke groep ging bij een juf spelletjes spelen. Allerlei leuke, educatieve spelletjes kwamen aan bod. Wat vonden we dat fijn! Het werd een leuke namiddag!

Een kip programmeren...

Vandaag zijn we voor het eerst gestart met een mini-project rond programmeren. En wat doen we in de eerste les? Ja, we leren een kip programmeren! Hoe of wat, kunnen onze kindjes uit de klas waarschijnlijk heel goed vertellen... Maar weet, iedereen kan zo'n kip programmeren! Denk maar aan de vogeltjesdans! Meer foto's via fotoalbums!

Kerstboom croque-monsieurs

In de laatste week voor de kerstvakantie stonden er nog enkele leuke activiteiten op het programma: kerstfeestje, kerstfilm, kerstboom croque-monsieurs met ketchupslingers..... Hieronder vind je enkele sfeerbeelden. Bij 'album' vind je nog meer foto's.

Kerst

We maken onze eigen kerstversiering! Glitters, pomponnetjes, touwen,... voor elk wat wils om een unieke kerstster of kerstboom te maken! Foto's vindt u in het fotoalbum!