1KC/2K Nellie en Cézar

Juf Katrien en Juf Axelle heten je van harte welkom in het 2de kleuter!

Thema winter

Na de kerstvakantie was het tijd om terug wat te knutselen en werken in klas. Het is nog steeds koud buiten, dus thema winter is hier zeker toepasselijk.

Thema Kerstmis

De laatste schooldag van dit jaar zit erop! De kleuters kunnen even uitrusten tijdens de kerstvakantie. Het rendier Rudolf werd gemaakt, de kleuters kunnen hun versje opzeggen tijdens de feestdagen. Prettige feestdagen en de beste wensen!!

Sneeuwpret

Wat een weer hadden we deze week! Toen konden we ook niet anders dan eens naar buiten te gaan en in de sneeuw te spelen. Sneeuwballen, sneeuwman, engeltje nabootsen, ... alles werd gedaan.

Sinterklaasfeest

Wat zijn de kleuters flink geweest toen Sinterklaas en de zwarte pieten kwamen. Geen wenende, maar blije gezichtjes.

Thema Sinterklaas

Twee weken hebben we ons voorbereid op het bezoek van Sinterklaas en zijn pieten. Heel wat werk ging hier aan te pas. Het was een plezier om de kleuters zo bezig te zien! Meer foto's zijn te zien onder het mapje 'fotoalbum'.

Thema grootouders

Vele kleuters keken uit naar het bezoek van de grootouders. Maar heel wat voorbereidingswerk kwam hier aan te pas. De foto's van het feest komen binnenkort op de site. Deze zullen te vinden zijn bij het mapje 'fotoalbums'.

Thema Dozen

Dozen groot, klein, smal, dik, groot, kort, ... Allerlei vormen en modellen hadden we in onze klas. Wat een plezier om hiermee te spelen. De kleuters verstoppen zich in dozen, stapelen van dozen, tekenen in dozen, ...

Bezoek juf Katrien

Juf Katrien kwam op bezoek in de klas. Binnenkort mag ze uit het gips en alle kleuters hebben een tekening op haar gips gemaakt. Wij wensen juf Katrien veel beterschap!

Bezoek aan het kerkhof

Met Allerheiligen en Allerzielen in het vooruitzicht, zijn we eens naar het kerkhof geweest. Hele flinke kleuters, die heel wat vragen hadden voor de juf. Meer foto's zie je bij fotoalbums.

Thema gevoelens

Bang, blij, boos en verdrietig waren de kernwoorden tijdens deze week. De kinderen krijgen vanaf nu dagelijks de kans om tijdens het onthaal te vertellen hoe ze zich voelen. Hun symbool of foto wordt dan in de passende doos gestoken. We speelden ook een gezelschapsspel over gevoelens, vertelden aan elkaar en leerden elkaar te troosten. Er stond dus weer heel wat op ons programma. Meer foto's vind je opnieuw in het album over de klassen heen.