1KC/2K Nellie en Cézar

Juf Katrien en Juf Axelle heten je van harte welkom in het 2de kleuter!

Thema Fietsen

Deze week hebben we volop geoefend om te leren fietsen zonder zijwieltjes. Enkele van onze kleuters hebben een fietsendiploma mee naar huis gekregen en een fietsenmedaille. We blijven verder oefenen tot het einde van het schooljaar voor de paddenstoelen die nog moeite hebben. Alle foto's kan je terug vinden bij het mapje 'fotoalbum'.

Bezoek mama's - 1KC

Nogmaals wil ik de mama's bedanken voor jullie leuke samenwerking. We hebben er allemaal ten volle van genoten. De foto's kan je terugvinden in de map 'fotoalbum'.

In een hoekje met een boekje

Als afsluit van het thema: 'In een hoekje met een boekje' (dat reeds enkele weken achter de rug is, stond er een bezoek aan de bibliotheek gepland. Het bezoek ging door op maandag 16 april. We werden ontvangen door Martine en zij zorgde ervoor dat we alle hoeken en kanten met heel wat soorten boeken van de bibliotheek leerden kennen. Dit werd aangebracht d.m.v. een dobbelsteen. De kleuters gooiden om de beurt en zo kwamen 6 verschillende hoeken aan bod: Kleuter- en peuterboeken, informatieve boeken, CD's, DVD's,... Het werd een hele interessante namiddag. Tot slot mochten alle kleuters een boek uitzoeken om mee te nemen naar de klas. Ga gerust eens met je kapoen langs en je zal zien hoe goed je kleuter weet wat te doen om een boek te lenen.

Bezoek Kakelend Kippenmuseum

Pasen

Twee weken hebben we rond Pasen gewerkt. We maakten paasmandjes, want het bezoek van de paashaas zat eraan te komen. De juffen hadden ook een paaseierenraap voorzien. Prettige vakantie!

Thema Dinosaurus

Wekenlang waren we de klas aan het voorbereiden op de opendeurdag. Het thema voor heel de school was 'Geschiedenis', wij kozen om te werken rond dinosaurussen. Alle foto's staan onder het mapje fotoalbums! Neem zeker en vast een kijkje!

Thema Muziek en Carnaval

Wie had er zin in een feestje? Ja hoor, onze Nellie en Cezar vriendjes zagen het helemaal zitten!

Thema ziek zijn

Heel wat kleuters zijn ziek geworden tijdens deze week. De griep was zeker en vast in de buurt. Zo hebben we geleerd wat er bij een doktersbezoek allemaal kan gebeuren.

Thema winter

Na de kerstvakantie was het tijd om terug wat te knutselen en werken in klas. Het is nog steeds koud buiten, dus thema winter is hier zeker toepasselijk.

Thema Kerstmis

De laatste schooldag van dit jaar zit erop! De kleuters kunnen even uitrusten tijdens de kerstvakantie. Het rendier Rudolf werd gemaakt, de kleuters kunnen hun versje opzeggen tijdens de feestdagen. Prettige feestdagen en de beste wensen!!