1KC/2K Nellie en Cézar

Juf Katrien en Juf Axelle heten je van harte welkom in het 2de kleuter!

Schoolreis - Sealife

Wat een leerrijke uitstap! De kleuters hebben vol bewondering van dit alles kunnen genieten. Juf kijk, ... Juf kijk, ... Velen hadden er geen woorden voor. Na heel wat inspanning hebben ze zich naar hartenlust kunnen uitleven in de speeltuin. Een echte aanrader om eens opnieuw te doen. Alle foto's vind je terug bij 'fotoalbum'.

PAPA - dag

Bedankt aan alle papa's om langs te komen!

Bezoek bij de brandweerkazerne

Met de tweede kleuters zijn we op bezoek geweest bij de brandweermannen van Kortemark. De papa van Ella (Kris) en Davy zijn vrijwillig brandweermannen en gaven met veel plezier uitleg hierover. Eerst kregen we uitleg over wat brandweermannen nu allemaal doen en welke kledij ze dragen. Daarna hebben we mogen doen alsof we brand aan het blussen waren. De sirene hoorden we toen we een ritje maakten in de brandweerwagen. Tot slot gingen we nog eens op bezoek bij Kristof de keurslager (papa van Blanche - Fleur)

Koken bij het secundair

Alle tweede kleuters zijn op bezoek geweest bij leerlingen van huishoudkunde. Daar hebben ze mogen koken en plezier maken. Neem een kijkje bij het mapje 'fotoalbum'.

Thema Fietsen

Deze week hebben we volop geoefend om te leren fietsen zonder zijwieltjes. Enkele van onze kleuters hebben een fietsendiploma mee naar huis gekregen en een fietsenmedaille. We blijven verder oefenen tot het einde van het schooljaar voor de paddenstoelen die nog moeite hebben. Alle foto's kan je terug vinden bij het mapje 'fotoalbum'.

Bezoek mama's - 1KC

Nogmaals wil ik de mama's bedanken voor jullie leuke samenwerking. We hebben er allemaal ten volle van genoten. De foto's kan je terugvinden in de map 'fotoalbum'.

In een hoekje met een boekje

Als afsluit van het thema: 'In een hoekje met een boekje' (dat reeds enkele weken achter de rug is, stond er een bezoek aan de bibliotheek gepland. Het bezoek ging door op maandag 16 april. We werden ontvangen door Martine en zij zorgde ervoor dat we alle hoeken en kanten met heel wat soorten boeken van de bibliotheek leerden kennen. Dit werd aangebracht d.m.v. een dobbelsteen. De kleuters gooiden om de beurt en zo kwamen 6 verschillende hoeken aan bod: Kleuter- en peuterboeken, informatieve boeken, CD's, DVD's,... Het werd een hele interessante namiddag. Tot slot mochten alle kleuters een boek uitzoeken om mee te nemen naar de klas. Ga gerust eens met je kapoen langs en je zal zien hoe goed je kleuter weet wat te doen om een boek te lenen.

Bezoek Kakelend Kippenmuseum

Pasen

Twee weken hebben we rond Pasen gewerkt. We maakten paasmandjes, want het bezoek van de paashaas zat eraan te komen. De juffen hadden ook een paaseierenraap voorzien. Prettige vakantie!

Thema Dinosaurus

Wekenlang waren we de klas aan het voorbereiden op de opendeurdag. Het thema voor heel de school was 'Geschiedenis', wij kozen om te werken rond dinosaurussen. Alle foto's staan onder het mapje fotoalbums! Neem zeker en vast een kijkje!