1KC/2K Nellie en Cézar

Juf Katrien en Juf Axelle heten je van harte welkom in het 2de kleuter!

Thema grootouders

Vele kleuters keken uit naar het bezoek van de grootouders. Maar heel wat voorbereidingswerk kwam hier aan te pas. De foto's van het feest komen binnenkort op de site. Deze zullen te vinden zijn bij het mapje 'fotoalbums'.

Thema Dozen

Dozen groot, klein, smal, dik, groot, kort, ... Allerlei vormen en modellen hadden we in onze klas. Wat een plezier om hiermee te spelen. De kleuters verstoppen zich in dozen, stapelen van dozen, tekenen in dozen, ...

Bezoek juf Katrien

Juf Katrien kwam op bezoek in de klas. Binnenkort mag ze uit het gips en alle kleuters hebben een tekening op haar gips gemaakt. Wij wensen juf Katrien veel beterschap!

Bezoek aan het kerkhof

Met Allerheiligen en Allerzielen in het vooruitzicht, zijn we eens naar het kerkhof geweest. Hele flinke kleuters, die heel wat vragen hadden voor de juf. Meer foto's zie je bij fotoalbums.

Thema gevoelens

Bang, blij, boos en verdrietig waren de kernwoorden tijdens deze week. De kinderen krijgen vanaf nu dagelijks de kans om tijdens het onthaal te vertellen hoe ze zich voelen. Hun symbool of foto wordt dan in de passende doos gestoken. We speelden ook een gezelschapsspel over gevoelens, vertelden aan elkaar en leerden elkaar te troosten. Er stond dus weer heel wat op ons programma. Meer foto's vind je opnieuw in het album over de klassen heen.

Verjaardag Daan

Hoera!!! Dinsdag vierden we de verjaardag van Daan. Gelukkige verjaardag!

Thema Spinnen

Deze week leerden we heel wat over spinnen. We bekeken spinnen van heel dichtbij en zagen hoe ze een web bouwen. We maakten kennis met Spin Louis en Sien die ons leerden om goed samen te werken. Natuurlijk mocht ook een spinnenzoektocht niet ontbreken. Ze zaten goed verstopt, maar de echte speurneuzen konden er toch enkele vinden. Tijdens onze zoektocht vonden we ook enkele paddenstoelen in het gras. Meer foto's vind je bij 'albums over de klassen heen.'

Viesvuilland

We mochten op stap met de prinses van Viesvuilland. Haar vader was helemaal niet tevreden over zijn vies land! Samen met de kinderen sorteerden we al het afval en leerden we aan alle inwoners hoe ze afval moesten sorteren. De kinderen kregen allen een dikke duim van de koning. Wat is zijn land nu netjes! Meer foto's vind je in 'albums over de klassen heen.'

Naar het bos

De kleuters keken er naar uit om met z'n allen naar het bos te gaan! Toen we in het bos aankwamen, gingen we op ontdekking. Op zoek naar bladeren, eikels, kastanjes, noten, vruchten, ... en zoveel meer. Ieder zakje van een kleuter werd rijkelijk gevuld, ook die van de juf. Juf Axelle had enkele opdrachten voorzien om te spelen in het bos: 1. Luisteroefening: wat horen we in het bos? (wind, bladeren, auto's, vogels, voetstappen, ...) 2. Speurtochtspel: zoeken van bladeren, takken, mos, vruchten, ... 3. Tikspel: martertje, martertje, waar ben je? (verstoppen achter een boom) 4. Verhaal: het kabouterbos. Men zegt: 'De tijd vliegt voorbij als je je amuseert.' Voor ons was dit ook het geval! Kijk zeker naar het mapje 'fotoalbums', daar staan alle foto's in van het bos.

Thema herfst 2

Deze week werkten we verder rond thema 'herfst'. Er viel weer van alles te beleven in de klas. We rangschikten egels van klein naar groot, bekeken herfstvruchten van dichtbij, zaagden takken.... Meer foto's vind je in het album 'foto's over de klassen heen'.